Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria tårtor på självständighetsdagen

Glutenfria tårtor på självständighetsdagen

Glutenfria tårtor på självständighetsdagen

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Vispa rumstempererat smör och socker till en fluffig massa. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och blanda till en jämn smet.
  • Bred ut degen på ett bakplåtspapper på ett bakplåtspapper. Klappa tills den är jämn. Degen är kladdig, så fukta händerna med kallt vatten så att den inte fastnar på händerna.
  • Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 15-20 minuter.
  • Låt svalna. Skär den kylda plattan mitt itu. Bred blåbärssylten på ena halvan och lyft den andra halvan ovanpå.
  • Blanda florsocker och citronsaft till en tjock pasta. Späd med vatten om det behövs. Ta en liten mängd glasyr åt sidan. Färga in den med blå livsmedelsfärg och lägg den i en spritspåse.
  • Bred ut den vita glasyren jämnt över tallriken. Krossa den blå glasyren till ett rutmönster som på flaggan.
  • Lyft ut ur kylen och låt stelna i ett par timmar. Skär i lämpliga skivor och njut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.