Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria tårtor på självständighetsdagen
Glutenfria tårtor på självständighetsdagen
Publicerad på
Glutenfria tårtor på självständighetsdagen
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
- Deg
250 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl potatismjöl
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- Mellan
Blåbärssylt
- Glasyr
300 g florsocker
4 msk citronjuice
(2 msk vatten)
Blå livsmedelsfärg
Beredning
- Vispa rumstempererat smör och socker till en fluffig massa. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och blanda till en jämn smet.
- Bred ut degen på ett bakplåtspapper på ett bakplåtspapper. Klappa tills den är jämn. Degen är kladdig, så fukta händerna med kallt vatten så att den inte fastnar på händerna.
- Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 15-20 minuter.
- Låt svalna. Skär den kylda plattan mitt itu. Bred blåbärssylten på ena halvan och lyft den andra halvan ovanpå.
- Blanda florsocker och citronsaft till en tjock pasta. Späd med vatten om det behövs. Ta en liten mängd glasyr åt sidan. Färga in den med blå livsmedelsfärg och lägg den i en spritspåse.
- Bred ut den vita glasyren jämnt över tallriken. Krossa den blå glasyren till ett rutmönster som på flaggan.
- Lyft ut ur kylen och låt stelna i ett par timmar. Skär i lämpliga skivor och njut.