Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria läckra mördegskakor
Glutenfria delikatessbiskvier
Publicerad på
Glutenfria delikatessbiskvier
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
9
minuterDe glutenfria Herkkupikk-bröden är enkla att tillaga med Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix. Dessa kex är lämpliga att servera vid kaffebordet på vardagar såväl som vid speciella tillfällen. Prova och älska dem också!
Ingredienser
100 g smör
1 dl socker
1 dl lätt sirap
1 ägg
1 tsk soda
2 tsk vaniljsocker
Beredning
- Rör ihop smör, socker och sirap till en krämig massa.
- Tillsätt ägget under vispning.
- Blanda mjöl och soda och tillsätt till nätblandningen.
- Blanda väl.
- Låt degen jäsa i kylskåpet i en timme.
- Forma degen till kakor på ett bakplåtspapper och grädda i en 200°C varm ugn i 9-10 minuter.
- Servera de glutenfria kakorna med kaffe eller te.