Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria munkar
Glutenfria munkar
Publicerad på
Glutenfria munkar
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
10
minuterIngredienser
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,25 tsk salt
5 tsk äkta vaniljsocker
3 msk hirs av vaniljsåspulver
2 tsk tsk bakpulver
1 dl socker
0,75 dl olja
2 ägg
1 prk (200g) gräddfil
- Dekoration
150 g dammenberg mjölkchoklad eller mörk choklad
Beredning
- Blanda alla ingredienser väl och häll i de smorda munkhålen.
- Baka i 200'c i 10 minuter.
- Och bli inte orolig om munkarna ser ut som muffins när du tar ut dem ur ugnen.
- Använd en äppelkärnare för att skära ett hål hela vägen ut.
- Frost de kylda munkarna genom att doppa dem i smält choklad.
- Dekorera som du vill.