Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria Cola-sallader

Glutenfri colasallad

Glutenfri colasallad

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Portioner

35

st
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Botten
  • Lägg cola, smör och 0,75 dl mjöl i en kastrull. Rör om och koka tills smöret smälter.
  • Tillsätt kärnmjölk och ägg. Blanda samman 5 dl mjöl, socker, soda och salt i en skål.
  • Tillsätt colablandningen till blandningen och vispa väl.
  • Häll upp i en smord långpanna (ca 25×35 cm) och grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
  • Dekoration
  • Låt bottnen svalna och förbered frostingen.
  • Lägg smör, cola och kakao i en kastrull och värm på låg värme under omrörning tills smöret har smält.
  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt gradvis florsockret. Rör om tills blandningen är slät.
  • Bred ut frostingen på bottnen och ställ in i kylen för att stelna i ca 1-2 timmar. Skär i bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.