Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri stjärnbulle
Glutenfri stjärnbulle
Publicerad på
Glutenfri stjärnbulle
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
6
stTillagningstid
15
minuterProva något nytt istället för en vanlig bulle! En glutenfri stjärnbulle är den perfekta garneringen på kaffebordet och en ännu bättre njutning!
Ingredienser
- Fördeg
2,5 dl Mandelmjölk
25 g jäst
1 tsk socker
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
3 tsk psyllium⠀
- Lägg till i degen
1 ägg
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
75 g smör
3 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar
- Mellan
75 g mandelmassa
1 prk äpple-kanelmarmelad (300g)
- Ovanpå
Mandelspån
Ägg
Pärlsocker
Beredning
- Till degen blandar du jästen med den ljumma mandelmjölken.
- Tillsätt socker, psyllium och mjöl. Blanda. Täck över och låt stå på en varm plats tills det bubblar. Psyllium är inte nödvändigt eftersom mjölblandningen redan innehåller det, men det extra psylliumet hjälper mycket till att forma stjärnan!
- När degen bubblar, tillsätt de torra ingredienserna, ägget och det mjuka smöret.
- Knåda degen kraftigt för hand eller med degkrokarna på en maskin/elvisp.
- När degen är klar, ställ in den i kylen en stund (ca 15 minuter) så att den blir lättare att hantera.
- Dela upp degen i 4 delar. Hantera en del i taget. Kavla ut degen på bakplåtspapper till en cirkel (diameter ca 24 cm). Du kan t.ex. använda en tallrik som form. Upprepa för alla bitar.
- Montera bitarna ovanpå varandra så att du sprider äppel-kanelmarmeladen och smular mandelmassan mellan de 3. Försök inte lyfta bitarna från bakplåtspappret, utan tippa bitarna över varandra med bakplåtspappret som vägledning. Använd ett glas och tryck försiktigt (inte hela vägen till botten) en ring i mitten av det översta bakplåtspappret, som kommer att bli mitten av bullen. Gör slitsar i kanterna på bullen för att göra 12 skärvor. Ta två av grenari händerna och rulla dem utåt mot varandra i en spiral. Tryck till sist ihop ändarna. Upprepa för alla grenar.
- Låt bullen jäsa övertäckt i ca 30 min. Pensla den glutenfria stjärnbullen med ägg och strö över mandelflingor och strösocker.
Grädda i 200C i ca 15-20 min eller tills den är klar. Ina Elevant |Glutenfri
Tack, det här är ett intressant recept som jag vill prova och bäst av allt
här är bulle deg recept.
Hej Sirpa!
Kul att du gillade receptet. Vi tycker att det här receptet är det mest utsökta också. 🙂