Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri stjärnbulle

Glutenfri stjärnbulle

Glutenfri stjärnbulle

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

6

st
Tillagningstid

15

minuter

Prova något nytt istället för en vanlig bulle! En glutenfri stjärnbulle är den perfekta garneringen på kaffebordet och en ännu bättre njutning!

Ingredienser

Beredning

  • Till degen blandar du jästen med den ljumma mandelmjölken.
  • Tillsätt socker, psyllium och mjöl. Blanda. Täck över och låt stå på en varm plats tills det bubblar. Psyllium är inte nödvändigt eftersom mjölblandningen redan innehåller det, men det extra psylliumet hjälper mycket till att forma stjärnan!
  • När degen bubblar, tillsätt de torra ingredienserna, ägget och det mjuka smöret.
  • Knåda degen kraftigt för hand eller med degkrokarna på en maskin/elvisp.
  • När degen är klar, ställ in den i kylen en stund (ca 15 minuter) så att den blir lättare att hantera.
  • Dela upp degen i 4 delar. Hantera en del i taget. Kavla ut degen på bakplåtspapper till en cirkel (diameter ca 24 cm). Du kan t.ex. använda en tallrik som form. Upprepa för alla bitar.
  • Montera bitarna ovanpå varandra så att du sprider äppel-kanelmarmeladen och smular mandelmassan mellan de 3. Försök inte lyfta bitarna från bakplåtspappret, utan tippa bitarna över varandra med bakplåtspappret som vägledning. Använd ett glas och tryck försiktigt (inte hela vägen till botten) en ring i mitten av det översta bakplåtspappret, som kommer att bli mitten av bullen. Gör slitsar i kanterna på bullen för att göra 12 skärvor. Ta två av grenari händerna och rulla dem utåt mot varandra i en spiral. Tryck till sist ihop ändarna. Upprepa för alla grenar.
  • Låt bullen jäsa övertäckt i ca 30 min. Pensla den glutenfria stjärnbullen med ägg och strö över mandelflingor och strösocker.

    Grädda i 200C i ca 15-20 min eller tills den är klar. Ina Elevant |Glutenfri 

2 Kommentarer

  1. Tack, det här är ett intressant recept som jag vill prova och bäst av allt
    här är bulle deg recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.