Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri tårta med salta nötter

Glutenfri saltnötskaka

Glutenfri saltnötskaka

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

45

minuter

Ingredienser

  • 2 dl fint socker

  • 2,5 tsk bakpulver

  • 2,5 tsk vaniljsocker

  • 2 dl vispgrädde

  • 3 ägg

  • 150 g flytande margarin (eller smält margarin)

  • 5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar

  • 1 dl Apelsinjuice (eller whiskey)

  • 1,5 dl kringlor

Beredning

  • Krossa valnötterna. Lägg dem i en fryspåse och krossa dem med en kavel.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl med en trägaffel.
  • Häll upp i en smord och mjölad ugnsform. Om du använder en bakplåt i silikon behöver du inte göra detta.
  • Baka i ugnen i 175°C i 45-55 minuter.
  • Testa mognaden med t.ex. en tandpetare. kaka När degen inte fastnar på pinnen är den klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.