Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chokladtorkaka

Glutenfri chokladkaka

Glutenfri chokladkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

25

st
Tillagningstid

45

minuter

En utsökt glutenfri chokladtårta som passar både till vardags och vid speciella tillfällen. Förutom choklad kan säsongsbetonade frukter som fikon användas för att dekorera denna läckra chokladkaka.

Ingredienser

Beredning

  • Smörj och bröa en kakform som rymmer ca 1,5 liter. (Du kan tillsätta kakaopulver till glutenfria skorpsmulor så blir kakan mörkare och de ljusa skorpsmulorna syns inte).
  • Vispa margarinet och sockret. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning.
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugnen. Tillsätt den smälta, lätt kylda chokladen till mandelmjölken.
  • Rör i margarin-socker-äggblandningen, omväxlande choklad-mandelmjölksblandningen och de torra ingredienserna.
  • Häll blandningen i kakformen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 45 minuter. Beroende på ugnen kan gräddningstiden variera, använd en trästicka för att testa om kakan är klar.
  • Låt svalna något innan kakan stjälps upp.
  • Till dekorationen: Smält 50 g smör i en kastrull (observera mjölkfritt vid behov). Tillsätt 100 g mörk choklad i det smälta smöret. Glasyren är klar när chokladen har smält jämnt i smöret. Rör om ordentligt.
  • Du kan förvara tårtan i kylen en stund innan du dekorerar den, så att tårtans yta är lite sval när du häller upp chokladen.
  • Färdigställ dekorationen med t.ex. färska fikon. Du får dem att hållas på tårtan med hjälp av choklad och tandstickor.
  • Njut av den glutenfria chokladtårtan ensam - eller med dina nära och kära.

    Marita Eriksson | My Bliss Ktchn

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.