Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri choklad- och rödbetstårta

Glutenfri choklad- och rödbetstårta

Glutenfri choklad- och rödbetstårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Portioner

15-18

st
Tillagningstid

48

minuter

Ingredienser

  • 200 g smör/margarin

  • 200 g mörk choklad

  • 250 g puréad rödbeta (du kan också köpa färdigkokta rödbetor i vakuumförpackning i affären)

  • 2 msk espresso / starkt kaffe

  • 2 dl (135g) Virtasalmi Spannmålsprodukt Bun mjölmix

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 3 msk kakaopulver

  • 5 ägg

  • 2,2 dl (190 g) socker

  • Chokladkakor
  • 170 g mörk choklad

  • 1 dl vispgrädde

  • 2 tsk vinst vid

  • Chokladkaka, vegan
  • 150 g rå choklad t.ex. Goodion

  • 1 dl kokosnötsgrädde

  • 1 tsk margarin

Beredning

  • Rödbetor kokas och mosas eller så mosas rödbetor som har förkokts i en butik.
  • Tillsätt espresso/starkkaffe till rödbetsblandningen.
  • Smält smöret/margarinet och tillsätt chokladen.
  • Låt svalna.
  • Vispa ägg och socker till ett skummigt skum.
  • Tillsätt rödbets-espressoblandningen och smör- och chokladblandningen till ägg- och sockerskummet.
  • Till sist tillsätter du den blandade bullmjölsblandningen, bakpulver och kakaopulver.
  • Grädda i en mjölad långpanna i 150 grader varmluftsugn i ca 48 min.
  • kaka förblir fuktig inuti.
  • Kyl väl.
  • Tårtan kan glaseras om så önskas.
  • Chokladkakor
  • För glasyren, smält chokladen i ett vattenbad.
  • Tillsätt smör/margarin och vispgrädde/kokosgrädde och blanda till en jämn massa.
  • Låt frostingen svalna.
  • Häll slutligen glasyren över toppen och runt kanterna på kakan.


  • Garnera t.ex. med granatäpplekärnor © Satu Urasto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.