Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri choklad- och rödbetstårta
Glutenfri choklad- och rödbetstårta
Publicerad på
Glutenfri choklad- och rödbetstårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
15-18
stTillagningstid
48
minuterIngredienser
200 g smör/margarin
200 g mörk choklad
250 g puréad rödbeta (du kan också köpa färdigkokta rödbetor i vakuumförpackning i affären)
2 msk espresso / starkt kaffe
2 dl (135g) Virtasalmi Spannmålsprodukt Bun mjölmix
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakaopulver
5 ägg
2,2 dl (190 g) socker
- Chokladkakor
170 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 tsk vinst vid
- Chokladkaka, vegan
150 g rå choklad t.ex. Goodion
1 dl kokosnötsgrädde
1 tsk margarin
Beredning
- Rödbetor kokas och mosas eller så mosas rödbetor som har förkokts i en butik.
- Tillsätt espresso/starkkaffe till rödbetsblandningen.
- Smält smöret/margarinet och tillsätt chokladen.
- Låt svalna.
- Vispa ägg och socker till ett skummigt skum.
- Tillsätt rödbets-espressoblandningen och smör- och chokladblandningen till ägg- och sockerskummet.
- Till sist tillsätter du den blandade bullmjölsblandningen, bakpulver och kakaopulver.
- Grädda i en mjölad långpanna i 150 grader varmluftsugn i ca 48 min.
- kaka förblir fuktig inuti.
- Kyl väl.
- Tårtan kan glaseras om så önskas.
- Chokladkakor
- För glasyren, smält chokladen i ett vattenbad.
- Tillsätt smör/margarin och vispgrädde/kokosgrädde och blanda till en jämn massa.
- Låt frostingen svalna.
- Häll slutligen glasyren över toppen och runt kanterna på kakan.
Garnera t.ex. med granatäpplekärnor © Satu Urasto