Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt fröbröd
Glutenfritt vallmofröbröd med frön
Publicerad på
Glutenfritt vallmofröbröd med frön
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
1
timmeMed Virtasalmi Cereal Products majs- eller bovetemjöl kan du göra ett enkelt och hälsosamt glutenfritt frömajsbröd till ett mellanmål på nolltid.
Ingredienser
2 dl Glutenfritt majs-eller bovetemjölfrån Virtasalmi Cereal Productseller finskt bovetemjöl
0,75 dl solrosfrön
0,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpafrön
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl olja
fingersalt
Beredning
- Värm konvektionsugnen till 150 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Tillsätt det kokande vattnet och oljan och blanda till en jämn smet.
- Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och platta ut till en tunn skiva i bakplåtspapperstorlek.
- Vid manuell utjämning underlättas arbetet genom att du placerar handen i en plastpåse.
- Strö till sist lite fingersalt på degytan.
- Du kan också använda handen för att knacka in saltet i pastan.
- Du kan använda ett deghjul för att dela upp degarket i färdiga portioner eller låta arket vara helt.
- Baka i en 150 °C varm ugn i ca en timme.
- Låt knäckebrödet svalna före servering.
- En glutenfri fröknäckebröd är ett perfekt mellanmål för filmkvällen.