Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri risgrynsgröt

Glutenfri risgrynsgröt

Glutenfri risgrynsgröt

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.4 från 5 röster
Portioner

4

st
Tillagningstid

45

minuter

Risgrynsgröt är en julfavorit och en godbit även mitt i sommaren! Oavsett om du använder en kastrull eller en gryta blir denna glutenfria risgrynsgröt en garanterad succé!

Ingredienser

Beredning

  • Koka upp vatten och ris i en kastrull. Låt det koka tills vattnet sugits upp av riset.
  • Tillsätt mjölken och rör om tills gröten kokar upp. Låt sjuda på låg effekt under omrörning i 30-45 minuter.
  • Tillsätt salt när gröten är klar.
  • Glutenfri risgrynsgröt är klar att avnjutas!

Tips

  • Du kan smaksätta risgrynsgröten med äpplen eller bär, t.ex. genom att låta dem sjuda med i gröten. Om du vill kan du mixa frukten eller bären i gröten med en stavmixer före servering.

2 Kommentarer

  1. Tack för ditt svar på mitt meddelande. Det träffade inte riktigt rätt, men jag är nog över den svåraste delen och kan koncentrera mig på att "shoppa" och baka.
    Med den här lilla erfarenheten är jag övertygad om att jag kommer att hitta produkter som fungerar för mig, för min användning.
    Ni är mycket blygsamma självpromotorer.

    1. Hej Marja-Liisa!

      Tack för ditt meddelande. Vi hoppas att du hittar de ingredienser och recept som passar just dig i vårt sortiment.

      Vi kommer att försöka annonsera mer i framtiden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.