Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj
Publicerad på
Glutenfri rabarberpaj
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12-15
stTillagningstid
30
minuterIngredienser
2 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl rapsolja
2 ägg
- Fyllning
5 dl bitar av rabarber
150 g crème fraiche
1 ägg
0,5 dl socker
(syltsocker)
Beredning
- Först blandade jag ihop de torra ingredienserna och tillsatte sedan olja och ägg.
- Pajdegen är lite smulig.
- Jag bredde ut degen på botten av en 26 cm pajform och ställde in formen i ugnen för att förgrädda medan jag blandade fyllningen, i ca 5 minuter.
- Fyllning
- Jag fördelade de frysta rabarberbitarna på den förstekta bottnen och strödde syltsocker över, vilket gör att saften från bitarna geleras.
- Sedan blandas de övriga ingredienserna i fyllningen ihop.
- Min ugn var 230 grader och jag gräddade pajen i ca 25 minuter.
- Eftersom jag ville att botten skulle koka bra blev kanterna på fyllningen lite bruna redan.
Mycket välsmakande bas.
Lätt att göra.
Inte smulig enligt min mening.
Rörde om en stund, lätt att breda ut i pannan med en sked.
Jag gräddade i ca 7min utan fyllningar i en elektrisk ugn på ca 230 grader.
Jag tillsatte kardemumma och vaniljsocker i fyllningen efter egen smak.
Det var jättegott.
Ett underbart enkelt recept.
TACK! ❤
Hej Hanna!
Härligt att höra att du tyckte om receptet och att det blev en stor succé 🙂 .