Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri rabarberpaj

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Först blandade jag ihop de torra ingredienserna och tillsatte sedan olja och ägg.
  • Pajdegen är lite smulig.
  • Jag bredde ut degen på botten av en 26 cm pajform och ställde in formen i ugnen för att förgrädda medan jag blandade fyllningen, i ca 5 minuter.
  • Fyllning
  • Jag fördelade de frysta rabarberbitarna på den förstekta bottnen och strödde syltsocker över, vilket gör att saften från bitarna geleras.
  • Sedan blandas de övriga ingredienserna i fyllningen ihop.
  • Min ugn var 230 grader och jag gräddade pajen i ca 25 minuter.
  • Eftersom jag ville att botten skulle koka bra blev kanterna på fyllningen lite bruna redan.

2 Kommentarer

  1. Mycket välsmakande bas.
    Lätt att göra.
    Inte smulig enligt min mening.
    Rörde om en stund, lätt att breda ut i pannan med en sked.
    Jag gräddade i ca 7min utan fyllningar i en elektrisk ugn på ca 230 grader.
    Jag tillsatte kardemumma och vaniljsocker i fyllningen efter egen smak.
    Det var jättegott.
    Ett underbart enkelt recept.
    TACK! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.