Gluteeniton Raparperipiirakka

AINEKSET

2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarirouhetta
0.5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl rypsiöljyä
2 munaa

TÄYTE
5 dl raparperipaloja
150 g creme fraichea
1 muna
0.5 dl sokeria
(hillosokeria)

VALMISTUS

Sekoitin ensin kuivat aineet keskenään ja lisäsin siihen öljyn ja munat.
Piirakkataikina on vähän murumaista.
Levitin taikinan 26 cm piirakkavuoan pohjalle ja laitoin pohjan uuniin esipaistumaan täytteen sekoituksen ajaksi eli noin 5 minuutiksi.

TÄYTE
Esipaistetulle pohjalle levitin jäiset raparperipalat ja ripottelin päälle hillosokeria, joka hyytelöittää paloista irtoavaa mehua.
Sen jälkeen muut täytteen aineet keskenään sekoitettuna.
Leivinuunissani oli 230 astetta ja paistoin piirakkaa vielä noin 25 minuuttia.
Koska halusin, että pohjakin paistuu hyvin, täytteen reunat ruskistuivat hieman jo siinä ajassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *