Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Quiche Lorraine - Skink- och ostpaj
Glutenfri Quiche Lorraine - paj med skinka och ost
Publicerad på
Glutenfri Quiche Lorraine - paj med skinka och ost
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
40
minuterGlutenfri Quiche Lorraine är en populär fransk saltpaj som, till skillnad från detta recept, traditionellt görs utan ost. Denna läckra ost- och skinkpaj görs med grovmalen glutenfri mjölblandning. Solrosfröna i den grovmalna mjölblandningen gör pajbottnen krispig och smakfull!
Ingredienser
- Botten
125 g mjukt smör (som tärningar)
3,75 dl Grovmalen Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 dl kallt vatten
- Fyllning
150 g skinka (i strimlor eller bitar)
1 liten tärnad lök
4 ägg
3 dl grädde
150 g riven ost
persilja
svartpeppar
Beredning
- Botten
- Mät upp mjölet i en stor skål och arbeta in smöret i mjölet för hand tills degen är smulig.
- Tillsätt vattnet gradvis och knåda hela tiden degen tills den håller ihop. Använd mer vatten om det behövs.
- Smörj och mjöla en pajform (27 cm) och tryck ut degen i formen för hand. Kom ihåg kanterna!
- Fyllning
- Stek skinka och lök i en stekpanna på medelvärme.
- Blanda ägg, grädde, riven ost, persilja och svartpeppar i en skål.
- Sätt den frästa skink- och lökblandningen på degen i pajformen och häll försiktigt ägg- och gräddblandningen över.
- Grädda pajen i ugn i 200°C i 30-35 minuter eller tills ytan fått en gyllene färg.
- Låt pajen svalna en stund före servering och servera till exempel med en sallad!
Jag har gjort en quiche-botten med en ljus mjölblandning från Virtasalmi. Fyllningen var fetaost och spenat. Pajen blev lika god som om jag hade använt vanligt mjöl. Nästa gång ska jag prova den grovmalda blandningen också.
Hej Tiina! Tack för tipsen! Låter jättegott.
Bakningstemperaturen saknas i receptet. Jag har gjort både den här versionen med skinka och grädde och versionen med rökt lax och crème fraiche. Vid 200 grader.
Hej Elvi,
Tack för att du märkte att temperaturen saknades i receptet! Det har nu korrigerats och du hade helt rätt att baka pajen i 200 grader 🙂 Kul att höra att du gillar det här receptet!