Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri ren pizza
Glutenfri ren pizza
Publicerad på
Glutenfri ren pizza
Recept av Marika Kaila
Portioner
3
stor pizzaTillagningstid
10
minuterDen glutenfria Puhti-pizzan får sin kraft från spannmålsproduktens mjölpuré av tjurbönor. Mjölblandningen är fiberrik och innehåller rikligt med protein. Receptet räcker till 3 stora pizzor.
Ingredienser
- Botten
3 dl vatten
2 tsk torrjäst
1 tsk salt
5 msk olja
4,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
- Ovanpå
tomatpuré
riven ost
pepperonia
skinka
rostad röd paprika i flingor
Beredning
- Blanda vatten, torrjäst, salt, olja och psyllium.
- Blanda väl och låt psylliumet svälla en stund.
- Tillsätt mjölet.
- Låt jäsa i 30 minuter och sätt samtidigt på ugnen till 250 grader och sätt in bakplåtspappret i ugnen för att värmas upp.
- Baka till pizzor på ett bakplåtspapper.
- Fyll med valfri fyllning.
- Dra över pizzorna och bakplåtspapperet till en het plåt.
- Baka i 250 grader i ca 10 minuter eller tills de är genomkokta.
Den glutenfria Puhti-pizzan är klar att äta när den har svalnat lite. Marika Kaila |Deg upp till handlederna