Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri ren pizza

Glutenfri ren pizza

Glutenfri ren pizza

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Portioner

3

stor pizza
Tillagningstid

10

minuter

Den glutenfria Puhti-pizzan får sin kraft från spannmålsproduktens mjölpuré av tjurbönor. Mjölblandningen är fiberrik och innehåller rikligt med protein. Receptet räcker till 3 stora pizzor.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda vatten, torrjäst, salt, olja och psyllium.
  • Blanda väl och låt psylliumet svälla en stund.
  • Tillsätt mjölet.
  • Låt jäsa i 30 minuter och sätt samtidigt på ugnen till 250 grader och sätt in bakplåtspappret i ugnen för att värmas upp.
  • Baka till pizzor på ett bakplåtspapper.
  • Fyll med valfri fyllning.
  • Dra över pizzorna och bakplåtspapperet till en het plåt.
  • Baka i 250 grader i ca 10 minuter eller tills de är genomkokta.


  • Den glutenfria Puhti-pizzan är klar att äta när den har svalnat lite. Marika Kaila |Deg upp till handlederna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.