Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pepparkakstårta
Glutenfri pepparkak-ostkaka
Publicerad på
Glutenfri pepparkak-ostkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
8
minuterIngredienser
en god tennisbollsstor mängd pepparkaksdeg
- Fyllning
200 g färskost med pepparkaksmak
4 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 gelatinblad
1 dl pepparkakssmulor
- Dekoration
dekorerad pepparkaka
Beredning
- Lägg ett bakplåtspapper på botten av den lösa formen och smörj in kanterna.
- Kavla ut pepparkaksdegen till en skiva och lägg den i bakformen. Det gör inget om degen faller isär, eftersom kanterna ändå kommer att sättas ihop av bitarna. Pressa degen runt kanterna, kanterna behöver inte vara platta!
- Baka i 200 grader i 8-10 minuter. Var försiktig så att du inte bränner kanterna! Låt bottnen svalna medan du förbereder fyllningen.
- Vispa grädden och tillsätt färskost och socker. Blanda tills det är jämnt
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten enligt anvisningarna och blanda med en liten mängd varmt vatten (ca 1 matsked eller enligt anvisningarna).
- Låt gelatinbladen rinna ner i skummet i en tunn stråle under ständig omrörning.
- Rör ner pepparkakssmulorna och häll över den avsvalnade basen.
- Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar.
- Ta upp ur pannan och garnera med pepparkakor, pepparkakssmulor och en pudring av florsocker.
Det här är en bra cheesecake, även om du inte bryr dig om pepparkakor, är den här cheesecaken bra 😃