Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri påskrulltårta

Glutenfri påskrulltårta

Glutenfri påskrulltårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote
0.0 från 0 röster

Påskrulltårtan får en frisk och vårig smak av citronsaft och citronskal. Dekorera med vispad grädde och olika påskgodis!

Ingredienser

  • Botten på en rulltårta
  • 4 st ägg

  • 1,5 dl socker

  • 1 rivet citronskal

  • 1,5 dl Viljatuote Ljus Glutenfri Mjölblandning

  • 2 tsk bakpulver

  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 250 g mascarpone ost

  • 1-2 tsk citronsaft

  • 1 tsk rivet citronskal

  • 2 dl florsocker

Beredning

  • Vispa ägg och socker i en skål. Riv ner citronskalet i blandningen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål
  • Rör ner mjölet i ägg- och sockerskummet.
  • Häll blandningen jämnt på ett bakplåtspapper på ett bakplåtspapper.
  • Grädda pajen i 7-10 minuter i 225°C varm ugn.
  • Rulla tårta i bakplåtspapperet när botten svalnat något men fortfarande är varm.
  • Blanda vispgrädde och vaniljsocker i en skål. Vispa.
  • Blanda mascarpone, citronsaft, citronskal och florsocker med den vispade grädden.
  • Fukta underlaget med t.ex. citron-vattenblandning.
  • Fördela fyllningen jämnt över bottnen.
  • Slå in hårt och ställ in i kylen för att stelna.
  • Dekorera med t.ex. vispgrädde och påskbullar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.