Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri blåbärstårta

Glutenfri blåbärstårta

Glutenfri blåbärstårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 från 4 röster
Portioner

8-10

st
Tillagningstid

25

minuter

Blåbärskaka är en traditionell delikatess från Savoie och nu kan du även göra den glutenfri. Blåbären sötnar den mörka degbottnen och ger den en träig smak. Servera den glutenfria blåbärskakan med vaniljglass eller sås.

Ingredienser

Beredning

  • gräddfil Lägg i en skål och blanda i psyllium och låt stå i 10 minuter.
  • Rör ihop smör och socker till en grädde.
  • gräddfil Tillsätt mjölblandningen till blandningen och blanda samman.
  • Dela upp degen i 1/3 och 2/3 stora bollar. Tryck den större degbollen i botten och sidorna av den smorda bakformen.
  • Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll i formen. Klicka ut en mindre degboll med mjöl till en plåtstor skiva. Lägg över degen på blåbären på ett bakplåtspapper och försegla kanterna, t.ex. med en gaffel. Tryck också några hål i locket.
  • Baka i 200°C i 25-30 minuter.
  • Servera den glutenfria blåbärstårtan med vaniljsås eller glass.

5 Kommentarer

  1. Hej, Hur mycket kostar frakt och hantering om du beställer ca. 5 kg produkter?
    Var skickas produkterna vanligtvis till hemadressen eller någon annanstans?

    Jag bor i Lauka kommun i mellersta Finland.

    plan. Anita

    1. Hej Anita! Tack för ditt meddelande. Postin Postin Leveransavgiften för ett paket på 5 kg är 8 € och 7 € för ett avhämtningspaket via Matkahuolto. Via kan du också välja hemleverans, vilket kostar 13 € för ett paket på 5 kg. I annat fall kan paketet hämtas från det ställe du väljer.

  2. Blåbärsblomman blev himmelskt god! Instruktionerna var tydliga och enkla. Bakningen gick bra, trots att jag inte är en glutenfri bagare. Jag rekommenderar starkt detta recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.