Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri blåbärstårta
Glutenfri blåbärstårta
Publicerad på
Glutenfri blåbärstårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8
stTillagningstid
45
minuterGlutenfri blåbärstårta kombinerar söta blåbär och krämig mascarponemousse med en saftig tårtbotten. Vilken fantastisk kombination!
Ingredienser
- Tårtbotten
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl rapsolja
200 g turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
1 msk citronsaft
- Fyllning
av. 250 g blåbär
1 msk potatismjöl
- Mascarponemousse
2 dl grädde
1 msk socker
250 g mascarpone
Beredning
- Vispa ägg och socker blekt. Tillsätt yoghurt, olja och blandade torra ingredienser till skummet. Tillsätt citronsaft på slutet.
- Strö över potatismjöl i blåbären och blanda.
- Smörj en lösbottnad kakform (ca 20 cm). Jag la även bakplåtspapper i botten. Häll hälften av smeten i pannan. Strö hälften av blåbären ovanpå. Häll resten av smeten över blåbären. Lägg resten av blåbären ovanpå kakan. Grädda i 175 C i mitten av ugnen i 45-50 minuter. Låt svalna.
- Förbered mascarponemoussen. Vispa rumstempererad grädde tills den skummar. Tillsätt socker och rumstempererad mascarpone i den vispade grädden och blanda. Lägg mascarponemoussen ovanpå den avsvalnade kakan.
- Dekorera med blåbär så är den glutenfria blåbärskakan redo att avnjutas!
Ina Elephant | Glutenfri