Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri blåbärstårta

Glutenfri blåbärstårta

Glutenfri blåbärstårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

8

st
Tillagningstid

45

minuter

Glutenfri blåbärstårta kombinerar söta blåbär och krämig mascarponemousse med en saftig tårtbotten. Vilken fantastisk kombination! 

Ingredienser

Beredning

  • Vispa ägg och socker blekt. Tillsätt yoghurt, olja och blandade torra ingredienser till skummet. Tillsätt citronsaft på slutet.
  • Strö över potatismjöl i blåbären och blanda.
  • Smörj en lösbottnad kakform (ca 20 cm). Jag la även bakplåtspapper i botten. Häll hälften av smeten i pannan. Strö hälften av blåbären ovanpå. Häll resten av smeten över blåbären. Lägg resten av blåbären ovanpå kakan. Grädda i 175 C i mitten av ugnen i 45-50 minuter. Låt svalna.
  • Förbered mascarponemoussen. Vispa rumstempererad grädde tills den skummar. Tillsätt socker och rumstempererad mascarpone i den vispade grädden och blanda. Lägg mascarponemoussen ovanpå den avsvalnade kakan.
  • Dekorera med blåbär så är den glutenfria blåbärskakan redo att avnjutas!

    Ina Elephant | Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.