Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri körsbärspaj med tahini-kanel

Glutenfri körsbärspaj med tahini-quinoa

Glutenfri körsbärspaj med tahini-quinoa

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

bitar
Tillagningstid

15

minuter

My Berry Forest's fräscha och söta glutenfria körsbärspaj med tahini-quinoa! Allt du behöver är en mixer för att göra tahini-quinoa!

Ingredienser

  • Distriktsbas
  • 195 g (ca 2½ dl) Virtasalmi Cereal Product Havremjölsblandning

  • 1 tsk Ceylonkanel

  • lite över 0,25 tsk salt

  • 115 g (ca 1 dl) lönnsirap

  • 80 g (ca 1 dl) rumstempererad kokosnötsolja eller annat neutralt fett

  • Tahini kinuski
  • 90 g / 8 dadlar med stenar borttagna. Jag använder ekologiska dadlar, som finns i frukthyllan i snabbköpet i kartonger.

  • 2 msk lätt tahini

  • 0,5 dl Havredryck

  • en nypa salt

  • På toppen av pajen
  • 2,5 dl havregrynsgröt eller annan vispgrädde

  • ett par handfullar färska körsbär

Beredning

  • Distriktsbas
  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut den i pajformens botten och sidor. Degen är lös, så den kommer inte att fästa så bra i kanterna.
  • Grädda bottnen i ugnen i 10 minuter.
  • Ta ut formen ur ugnen och tryck ner mitten för att få tydliga kanter. Detta steg är inte obligatoriskt, men pajen blir snyggare med tydligare kanter.
  • Grädda bottnen i ugnen i ytterligare 5 minuter.
  • Tahini kinuski
  • Mixa tahini och kvitteningredienser i en mixer tills du får en slät kvitteningrediens. Smaka av och tillsätt t.ex. salt efter smak. Kvitten ska vara lätt att breda ut.
  • Avslutning av pajen
  • Vispa havregrynsgröten.
  • Tvätta och halvera körsbären.
  • Bred tahinin över pajen. Fördela den vispade havregrynsgröten över kvitten och garnera med körsbär. Den glutenfria körsbärspajen med tahini-quinoa är klar att avnjutas.
  • Kommentarer:
  • Jag använde en ganska liten pajform, 21 cm i diameter. Om du använder en större form blir bottnen tunnare och gräddningstiden kan bli kortare.
  • Om du använder kokosolja i pajbotten, tänk på att den kommer att stelna i kylskåpet.

    Om du föredrar en mjukare botten, ta ut pajen cirka 30 minuter före servering. Tiina Strandberg |My Berry Forest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.