Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri körsbärspaj med tahini-kanel
Glutenfri körsbärspaj med tahini-quinoa
Publicerad på
Glutenfri körsbärspaj med tahini-quinoa
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
bitarTillagningstid
15
minuterMy Berry Forest's fräscha och söta glutenfria körsbärspaj med tahini-quinoa! Allt du behöver är en mixer för att göra tahini-quinoa!
Ingredienser
- Distriktsbas
195 g (ca 2½ dl) Virtasalmi Cereal Product Havremjölsblandning
1 tsk Ceylonkanel
lite över 0,25 tsk salt
115 g (ca 1 dl) lönnsirap
80 g (ca 1 dl) rumstempererad kokosnötsolja eller annat neutralt fett
- Tahini kinuski
90 g / 8 dadlar med stenar borttagna. Jag använder ekologiska dadlar, som finns i frukthyllan i snabbköpet i kartonger.
2 msk lätt tahini
0,5 dl Havredryck
en nypa salt
- På toppen av pajen
2,5 dl havregrynsgröt eller annan vispgrädde
ett par handfullar färska körsbär
Beredning
- Distriktsbas
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut den i pajformens botten och sidor. Degen är lös, så den kommer inte att fästa så bra i kanterna.
- Grädda bottnen i ugnen i 10 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och tryck ner mitten för att få tydliga kanter. Detta steg är inte obligatoriskt, men pajen blir snyggare med tydligare kanter.
- Grädda bottnen i ugnen i ytterligare 5 minuter.
- Tahini kinuski
- Mixa tahini och kvitteningredienser i en mixer tills du får en slät kvitteningrediens. Smaka av och tillsätt t.ex. salt efter smak. Kvitten ska vara lätt att breda ut.
- Avslutning av pajen
- Vispa havregrynsgröten.
- Tvätta och halvera körsbären.
- Bred tahinin över pajen. Fördela den vispade havregrynsgröten över kvitten och garnera med körsbär. Den glutenfria körsbärspajen med tahini-quinoa är klar att avnjutas.
- Kommentarer:
- Jag använde en ganska liten pajform, 21 cm i diameter. Om du använder en större form blir bottnen tunnare och gräddningstiden kan bli kortare.
- Om du använder kokosolja i pajbotten, tänk på att den kommer att stelna i kylskåpet.
Om du föredrar en mjukare botten, ta ut pajen cirka 30 minuter före servering. Tiina Strandberg |My Berry Forest