Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skinkpaj

Glutenfri skinkpaj

Glutenfri skinkpaj

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

40

minuter

Enkel glutenfri skinkpaj gjord på hirsmjöl från Virtasalmi Cereal Products. En härligt saftig paj som passar till både kaffe och lunch.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smält smör

  • 1,5 dl Glutenfritt hirsmjöl från Virtasalmi's Grain Product

  • 75 g emmentalost riven

  • 1 msk turkisk yoghurt

  • Fyllning
  • 2 ägg

  • 120 g gräddfil

  • 1 dl 15 % grädde av tartar

  • 2 tsk dijon original senap

  • 0,5 tsk salt

  • 100 g emmental ostsmörgåspålägg

  • 200 g Poutu pizzaslices

Beredning

  • Botten
  • Blanda ihop ingredienserna till basen.
  • Bred ut i en smord rund pajform.
  • Förgrädda bottnen i ca 10 minuter i knappt 200 grader.
  • Fyllning
  • Blanda toppingen med övriga ingredienser utom riven ost och pizzatärningar.
  • Fördela pizzastrimlorna på den förgräddade bottnen.
  • Häll fyllningsblandningen över och strö över den rivna osten.
  • Grädda pajen i 180 grader i ytterligare en halvtimme.


  • Den glutenfria skinkpajen är perfekt som ett salt mellanmål vid kaffebordet eller till lunch med en sallad. Kirsi Epäilys |Villa Kanervan Bakugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.