Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri skinkpaj
Glutenfri skinkpaj
Publicerad på
Glutenfri skinkpaj
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12
stTillagningstid
40
minuterEnkel glutenfri skinkpaj gjord på hirsmjöl från Virtasalmi Cereal Products. En härligt saftig paj som passar till både kaffe och lunch.
Ingredienser
- Botten
50 g smält smör
75 g emmentalost riven
1 msk turkisk yoghurt
- Fyllning
2 ägg
120 g gräddfil
1 dl 15 % grädde av tartar
2 tsk dijon original senap
0,5 tsk salt
100 g emmental ostsmörgåspålägg
200 g Poutu pizzaslices
Beredning
- Botten
- Blanda ihop ingredienserna till basen.
- Bred ut i en smord rund pajform.
- Förgrädda bottnen i ca 10 minuter i knappt 200 grader.
- Fyllning
- Blanda toppingen med övriga ingredienser utom riven ost och pizzatärningar.
- Fördela pizzastrimlorna på den förgräddade bottnen.
- Häll fyllningsblandningen över och strö över den rivna osten.
- Grädda pajen i 180 grader i ytterligare en halvtimme.
Den glutenfria skinkpajen är perfekt som ett salt mellanmål vid kaffebordet eller till lunch med en sallad. Kirsi Epäilys |Villa Kanervan Bakugn