Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri paj med tranbär, blåbär och vit choklad
Glutenfri paj med tranbär, blåbär och vit choklad
Publicerad på
Glutenfri paj med tranbär, blåbär och vit choklad
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
16
stTotal tid
25
minuterIngredienser
2 dl fint socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1,5 tsk bakpulver
75 g vit choklad
75 g torkade tranbär
150 g smält smör eller margarin
1 dl vichyvatten (eller färsk juice)
2 ägg
- På ytan
1,5 dl blåbär
Beredning
- Hacka chokladen och de torkade tranbären fint.
- Blanda de torra ingredienserna med tranbär och chokladbitar i en skål.
- Tillsätt smält smör, ägg och vichyvatten med en trägaffel tills det blir en slät smet.
- Häll upp i en smord pajform (27 cm i diameter).
- Strö blåbären över och grädda i ugnen på 200 grader i ca 25-35 minuter.