Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri ostliknande kanelbullepaj
Glutenfri ostliknande kanelbullepaj
Publicerad på
Glutenfri ostliknande kanelbullepaj
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12
stTillagningstid
40
minuterIngredienser
- Botten
100 g margarin eller smör
1,5 dl riven ost
1-2 msk vatten
- Fyllning
1 l färska, rensade kantareller
1 pkt (170 g) bacon
2 ägg
1 prk Valio Kippari -kräm
2 dl riven ost
peppar
Beredning
- Botten
- Blanda det mjuka smöret och mjölet.
- Tillsätt vattnet och blanda till en jämn smet. Tillsätt den rivna osten och blanda.
- Klicka ut degen i den smorda pajformen och grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
- Fyllning
- Hacka champinjonerna i små bitar. Lägg bitarna i en het panna och koka tills vätskan har avdunstat.
- Finhacka baconet och stek det. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och fördela över bottnen.
- Baka i 200 grader i ca 30 minuter.