Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri julbulle

Glutenfria julbullar

Glutenfria julbullar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Glutenfri julbulle är ett läckert tillskott på julbordet eller vinterfikastunderna! Gör fruktiga eller pepparkakssmakande bullar - eller traditionella russinbullar, efter din smak!

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk

  • 25 g jäst

  • 0,75 dl socker

  • 0,5 tsk salt

  • 1 ägg

  • 0,5 msk kardemumma

  • 0,5 dl russin

  • 4,5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölblandning för Bullar

  • 75 g smör

  • 1 ägg för smörjning

  • Degbasen
  • 2,5 dl mjölk

  • 25 g jäst

  • 1 tsk socker

  • 1,5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölblandning för Bullar

  • Lägg till i degen
  • 0,75 dl socker

  • 0,5 tsk salt

  • 1 ägg

  • 0,5 msk kardemumma

  • 0,5 dl russin

  • 3 dl Viljatuote Glutenfri Mjölblandning för Bullar

  • 75 g smör

  • Fruktiga julbullar
  • 30 g smör

  • 0,5 dl socker

  • 1 tsk kanel

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 50 g mandelmassa

  • 75 g korinter

  • 100 g röda cocktailkörsbär

  • Du behöver också muffinsformar.

Beredning

  • Degbasen
  • Blanda ihop ingredienserna och låt stå under en duk på en varm plats i ca 10 minuter (eller tills det bubblar).
  • Lägg till i degen
  • Blanda ägget och de torra ingredienserna till en deg.
  • Tillsätt det mjuka smöret.
  • Knåda degen kraftigt för hand eller med hjälp av en mixer/elvisp.
  • Baka ut degen direkt. Gör fruktiga julbullar och/eller kanelbullar av den.
  • Fruktiga julbullar
  • Rulla ut degen till en skiva och bred på det mjuka smöret, strö över socker-kanel-vaniljsockerblandningen, mandelpulver, korinter och körsbär i små bitar.
  • Rulla ihop plattan och skär den i bitar om ca 2,5 cm.
  • Lägg bitarna i muffinsformar.
  • Låt jäsa i ca 45 minuter.
  • Pensla bullarna med ägg, garnera med en körsbärshalva och mandelmjöl (strösocker).
  • Baka i 200 grader i ca 10 minuter.
  • Pepparkaksbullar
  • Grädda bullarna som vanligt.
  • Gör en skiva av kanelrullsdegen och använd en liten stjärnform för att göra ett mönster och lyft den på bullen.
  • Pensla de gräddade bullarna med ägget. Grädda i 200°C i ca 15 minuter.
  • En glutenfri julbulle är något som alla kan njuta av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.