Gluteenittomat joulupullat

Gluteeniton Joulupulla

AINEKSET

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa 
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
½ dl rusinoita
4,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
75g voita
Voiteluun 1 kananmuna

JUURI
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1,5 dl pullajauhoseosta

JUUREEN LISÄTÄÄN
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
½ dl rusinoita
3 dl pullajauhoseosta
75g voita

HEDELMÄISET JOULUPULLAT
30 g voita
½ dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelirouhetta
75 g korintteja
100 g punaisia cocktailkirsikoita
Lisäksi tarvitset muffinivuokia.

VALMISTUS

JUURI
Sekoita ainekset keskenään ja anna olla liinan alla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia (tai kunnes kuplii)

JUUREEN LISÄTÄÄN
Sekoita kananmuna ja kuivataineet taikinajuureen.
Lisää pehmeä voi.
Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai yleiskonetta/sähkövatkainta käyttäen.
Leivo taikina heti. Tee siitä hedelmäisiä joulupullia ja/tai kanelimuroilla koristeltuja pikkupullia.

HEDELMÄISET JOULUPULLAT
Kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, ripottele päälle sokeri-kaneli-vaniljasokeriseos, mantelirouhe, korintit ja kirsikoita pienittynä.
Kääri levy rullalle ja leikkaa n. 2,5 cm paloiksi.
Laita palat muffinivuokiin.
Kohota noin 45 minuuttia.
Voitele pullat kananmunalla, koristele kirsikan puolikkaalla ja mantelirouheella (raesokeria).
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

PIPARIPULLAT
Leivo normaalisti pikkupullat.
Tee kanelimurotaikinasta levy ja ota siitä pienellä tähtimuotilla kuvio ja nosta se pullan päälle.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *