Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk dadelkaka
Glutenfri och vegansk dadelkaka
Publicerad på
Glutenfri och vegansk dadelkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
stTillagningstid
35
minuterEn glutenfri och vegansk dadelkaka utan att kompromissa med smak eller konsistens! Prova den och älska den!
Ingredienser
3,5 dl (225 gram) Viljatuote Mörk Glutenfri Mjölblandning
1 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
2 tsk Ceylonkanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk salt
200 g dadlar utan stenar
1,5 dl farinsocker
100 g veganskt "smör"
1 dl starkt kaffe
3,5 dl glutenfri havredryck
1 msk äppelcidervinäger
- Ovanpå tårtan
ca 100 g mörk choklad (t.ex. 70%)
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C. Smörj och mjöla formen.
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Värm dadlar, socker, veganskt "smör" och kaffe i en kastrull tills blandningen är karamellmjuk. Rör i havredryck och äppelcidervinäger. Rör ner de torra ingredienserna med dadlar och kvitten samt havregryns- och vinägerblandningen. Häll smeten i kakformen och jämna ut.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. I slutet av gräddningen kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå kakan för att förhindra att den blir för mörk på ovansidan. Låt kakan svalna i formen i ca 5 minuter, eller längre om det behövs, innan du vänder ut den. Låt kakan svalna ordentligt innan den stjälps upp och förses med glasyr.
- kaka kaka När den svalnat, dekorera med smält choklad. Förvara kakan väl övertäckt i kylen och ta ut den ca 30 minuter innan servering.
Den här glutenfria och veganska dadelkakan håller sig bra i ungefär en vecka. Tiina Strandberg |My Berry Forest
Tips
- Dadelkakan är som godast dagarna efter gräddningen, när smakerna har koncentrerats.
Det är synd att instruktionerna säger att man ska ångra sig efter bara fem minuters kylning. kaka Det faller sönder på ett par ställen, varmt.
Hej Anni,
Tack för ditt meddelande. kaka Tråkigt att höra att det gick sönder! Vi kommer att korrigera receptet så att det framgår tydligare att cirka fem minuter kan vara längre. Tack för att du meddelade oss om felet!
Bekräftelse: kan du också använda en blandning av vitt mjöl?
Hej,
Ledsen för förseningen med att svara! Detta recept har inte testats med Light Flour Mix och bör fungera. Om du gjorde kakan med Light Flour Mix, vänligen meddela oss hur det blev.