Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku

Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku

Gluteeniton taatelikakku jossa ei ole tingitty maussa tai rakenteessa! Kokeile ja ihastu!

AINEKSET

3 ½ dl (225 grammaa) Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl mantelijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl Ceylonin kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl suolaa
200 grammaa kivettömiä taateleita
1 ½ dl fariinisokeria
100 grammaa vegaanista ”voita”
1 dl vahvaa kahvia
3 ½ dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 rkl omenasiiderietikkaa

Kakun päälle
n. 100 g tummaa suklaata (esim. 70%)

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lämmitä kattilassa taateleita, sokeria, vegaanista ”voita” ja kahvia, kunnes seos on kinuskimaisen pehmeää. Sekoita kaurajuoma ja omenasiiderietikkaa.Sekoita kuivien ainesten joukkoon taatelikinuski sekä kaurajuoma-etikka seos. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita.

Paista uunin (ala)keskitasolla 35 minuuttia. Voit laittaa paiston lopulla kakun päälle leivinpaperin, jottei se tummu liikaa päältä. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia tai tarvittaessa kauemmin ennen kumoamista.  Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista ja kuorruttamista.
Kun kakku on jäähtynyt, koristele kakku sulatetulla suklaalla. Säilytä kakkua jääkaapissa hyvin peitettynä, ja ota esille n.30 minuuttia ennen tarjoilua. Kakku säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki: Taatelikakku on parhaimmillaan paiston jälkeisinä päivinä, kun maut ovat tiivistyneet.

Tiina Strandberg | My Berry Forest 

2 kommentti

  • Onpa harmi, kun ohjeessa käsketään kumota jo viiden minuutin jäähtymisen jälkeen. Hajosihan se paristakin kohtaa, kuuma kakku.

    • Hei Anni,
      Kiitos viestistäsi. Ikävä kuulla, että kakku hajosi! Korjaamme reseptiin selkeämmin, että noin viisi minuuttia voi olla myös kauemmin. Kiitos, kun kerroit meille virheestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *