Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt läckert bröd
Glutenfritt bröd från delikatessbutiken
Publicerad på
Glutenfritt bröd från delikatessbutiken
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
40
minuterIngredienser
1 dl mjölk/vatten
0,5 msk Viljatuote Glutenfri Psyllium
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
0,25 tsk svartpepparpulver
0,5 dl torkade katrinplommon, hackade
0,5 dl hackade torkade aprikoser
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl hackade nötter (t.ex. valnöt)
150 g get- eller blåmögelost
4 ägg
0,5 dl olja
0,5 dl gräddfil
Beredning
- Låt psyllium svälla i mjölk/vatten.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål.
- Blanda försiktigt. Hacka plommon, aprikoser, nötter och getost.
- Tillsätt de hackade ingredienserna, linfrömjölet och solrosfröna till de torra ingredienserna.
- gräddfilVispa ägget ljust och vispa i psylliummjölkblandningen, olja och .
- Häll sedan äggvitorna i en torr blandningsskål och vänd försiktigt degen för att blanda.
- Häll degen i en smord och mjölad långpanna och grädda i 180°C ugn i ca 40 minuter.
- Testa mognadsgraden med en pinne!
Låt brödet svalna i pannan © Outi Vartiainen
Tips
- Du kan använda andra nötter än valnötter, t.ex. pistagenötter eller cashewnötter.
- Bovetemjöl, linfrömjöl eller bovetekli lämpar sig utmärkt för att mala brödmjöl.