Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt läckert bröd

Glutenfritt bröd från delikatessbutiken

Glutenfritt bröd från delikatessbutiken

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Låt psyllium svälla i mjölk/vatten.
  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål.
  • Blanda försiktigt. Hacka plommon, aprikoser, nötter och getost.
  • Tillsätt de hackade ingredienserna, linfrömjölet och solrosfröna till de torra ingredienserna.
  • gräddfilVispa ägget ljust och vispa i psylliummjölkblandningen, olja och .
  • Häll sedan äggvitorna i en torr blandningsskål och vänd försiktigt degen för att blanda.
  • Häll degen i en smord och mjölad långpanna och grädda i 180°C ugn i ca 40 minuter.
  • Testa mognadsgraden med en pinne!

    Låt brödet svalna i pannan © Outi Vartiainen

Tips

  • Du kan använda andra nötter än valnötter, t.ex. pistagenötter eller cashewnötter.
  • Bovetemjöl, linfrömjöl eller bovetekli lämpar sig utmärkt för att mala brödmjöl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.