Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt bröd med breda bönor

Glutenfritt bröd med breda bönor

Glutenfritt bröd med breda bönor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 2 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Ställ en skål med 42°C varmt vatten i en skål.
  • Tillsätt torrjästen blandad med lite mjöl och blanda.
  • Tillsätt salt, resten av mjölet och knåda degen försiktigt.
  • Det bästa sättet att göra detta är med en universalmaskin.
  • Låt degen vila en stund.
  • Smörj och mjöla brödformen.
  • Häll degen i formen och jämna till ytan. Täck med ett bakplåtspapper.
  • Låt jäsa på en varm, dragfri plats i 45-60 minuter. Baka i 220°C i 40-45 minuter.
  • Stjälp upp brödet på ett galler och linda in det i ett rent bakplåtspapper.

4 Kommentarer

  1. Bröd gjort på bönmjöl hade jag tänkt på länge. Här är ett enkelt recept. Brödet jäste vackert i pannan och nu i ugnen. Värmen är ganska hög vid 40-45 minuter, så jag täckte brödet vid 15 minuter och sänkte värmen. Min ugn är effektiv.

  2. Efter 35 minuter i en teflonugn på 200 grader var mitt bröd redan färdigbakat. En vacker ljus, finkornig mitt. Krispig skorpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.