Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt bröd med breda bönor
Glutenfritt bröd med breda bönor
Publicerad på
Glutenfritt bröd med breda bönor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
40
minuterIngredienser
5 dl vatten
1 påse torrjäst
1 tsk salt
6 dl Virtasalmen Cereal Products Gluten-Free Broad Bean Flour (spara lite till brödsmulor)
Beredning
- Ställ en skål med 42°C varmt vatten i en skål.
- Tillsätt torrjästen blandad med lite mjöl och blanda.
- Tillsätt salt, resten av mjölet och knåda degen försiktigt.
- Det bästa sättet att göra detta är med en universalmaskin.
- Låt degen vila en stund.
- Smörj och mjöla brödformen.
- Häll degen i formen och jämna till ytan. Täck med ett bakplåtspapper.
- Låt jäsa på en varm, dragfri plats i 45-60 minuter. Baka i 220°C i 40-45 minuter.
- Stjälp upp brödet på ett galler och linda in det i ett rent bakplåtspapper.
Bröd gjort på bönmjöl hade jag tänkt på länge. Här är ett enkelt recept. Brödet jäste vackert i pannan och nu i ugnen. Värmen är ganska hög vid 40-45 minuter, så jag täckte brödet vid 15 minuter och sänkte värmen. Min ugn är effektiv.
Efter 35 minuter i en teflonugn på 200 grader var mitt bröd redan färdigbakat. En vacker ljus, finkornig mitt. Krispig skorpa.
Jag antar att du inte kan hitta bullbönspulver på hyllorna nuförtiden?
Hej Timo,
Bullbönsmjöl har visserligen utgått ur sortimentet, men enskilda förpackningar finns fortfarande i vissa butiker.