Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chia-citronkaka
Glutenfri chia- och citronkaka
Publicerad på
Glutenfri chia- och citronkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
10
bitarTillagningstid
1
timmeEnkel glutenfri chia-citronkaka är perfekt till kaffet! Den fräscha kakan avslutas med en ännu fräschare glasyr!
Ingredienser
2,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1,75 dl socker
0,5 tsk bakpulver
3 ägg
125 g mjölkkvarg (ett halvt paket)
en nypa salt
n. 65 g smör/margarin
1 citronskal
0,5 Citronsaft
1 msk chiafrön
- Dekoration
0,5 citronsaft (ca 20 ml)
n. 40 g smör/margarin
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölblandningen, sockret och bakpulvret i en skål. Tillsätt en nypa salt och äggen. Blanda väl. Riv citronskalet. kvarg Tillsätt smör, citronskal, saften av en halv citron och chiafrön till degen. Blanda väl.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (1-1½ liter, den 1½ liters långpanna som användes till kakan på bilden). Grädda i ugnen i ca en timme. kaka Testa med en provsticka för att se om kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
- Dekoration
- Smält margarinet och blanda ihop ingredienserna. Smält blandningen i mikrovågsugnen en stund och blanda tills den är jämn. Häll över den kylda kakan medan den är varm. Du kan förbereda glasyren samtidigt som du gör degen.
- Glutenfri chia-citronkaka är klar att avnjutas!