Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chia-citronkaka

Glutenfri chia- och citronkaka

Glutenfri chia- och citronkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

10

bitar
Tillagningstid

1

timme 

Enkel glutenfri chia-citronkaka är perfekt till kaffet! Den fräscha kakan avslutas med en ännu fräschare glasyr!

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 180 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölblandningen, sockret och bakpulvret i en skål. Tillsätt en nypa salt och äggen. Blanda väl. Riv citronskalet. kvarg Tillsätt smör, citronskal, saften av en halv citron och chiafrön till degen. Blanda väl.
  • Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (1-1½ liter, den 1½ liters långpanna som användes till kakan på bilden). Grädda i ugnen i ca en timme. kaka Testa med en provsticka för att se om kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
  • Dekoration
  • Smält margarinet och blanda ihop ingredienserna. Smält blandningen i mikrovågsugnen en stund och blanda tills den är jämn. Häll över den kylda kakan medan den är varm. Du kan förbereda glasyren samtidigt som du gör degen.
  • Glutenfri chia-citronkaka är klar att avnjutas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.