Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri bruschetta
Glutenfri bruschetta
Publicerad på
Glutenfri bruschetta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
6
stTillagningstid
10
minuterGlutenfri bruschetta är den perfekta aptitretaren eller godbiten för en utekväll! Den glutenfria versionen är lätt att göra med färskt eller nattbakat vitt bröd.
Ingredienser
- Bröd
6 skivor vitt bröd
0,5 dl olivolja
2-3 vitlöksklyftor
- Tomatsoppa
4 Tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
färsk basilika (hackad)
n. 1 msk olivolja (extra jungfruolja)
en nypa svartpeppar
en nypa salt
- Ovanpå
basilika
balsamicoa
Beredning
- Börja med att förbereda tomatsoppan. Hacka tomaterna i stora eller mindre bitar, beroende på smak. Ta bort kärnorna så att fyllningen inte blir vattnig. Finhacka rödlök, vitlök och basilika. Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen och låt marinera en stund.
- Skiva brödet och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja och riven eller krossad vitlök. Pensla brödet med blandningen och grädda i 200°C i ca 10 minuter. Brödet är klart när det är krispigt och har fått lite mörk färg runt kanterna.
- Toppa brödet med en tomatklyfta och garnera med basilika! Balsamicobruschetta görs genom att försiktigt droppa balsamvinäger över brödet under garneringen. Njut av den glutenfria bruschettan direkt!
Tips
- Se videon här.