Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri bruschetta

Glutenfri bruschetta

Glutenfri bruschetta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

6

st
Tillagningstid

10

minuter

Glutenfri bruschetta är den perfekta aptitretaren eller godbiten för en utekväll! Den glutenfria versionen är lätt att göra med färskt eller nattbakat vitt bröd.

Ingredienser

  • Bröd
  • 6 skivor vitt bröd

  • 0,5 dl olivolja

  • 2-3 vitlöksklyftor

  • Tomatsoppa
  • 4 Tomater

  • 1 rödlök

  • 2 vitlöksklyftor

  • färsk basilika (hackad)

  • n. 1 msk olivolja (extra jungfruolja)

  • en nypa svartpeppar

  • en nypa salt

  • Ovanpå
  • basilika

  • balsamicoa

Beredning

  • Börja med att förbereda tomatsoppan. Hacka tomaterna i stora eller mindre bitar, beroende på smak. Ta bort kärnorna så att fyllningen inte blir vattnig. Finhacka rödlök, vitlök och basilika. Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen och låt marinera en stund.
  • Skiva brödet och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja och riven eller krossad vitlök. Pensla brödet med blandningen och grädda i 200°C i ca 10 minuter. Brödet är klart när det är krispigt och har fått lite mörk färg runt kanterna.
  • Toppa brödet med en tomatklyfta och garnera med basilika! Balsamicobruschetta görs genom att försiktigt droppa balsamvinäger över brödet under garneringen. Njut av den glutenfria bruschettan direkt!

Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.