Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri avokado- och krabbkaka

Glutenfri kaka med avokado och sockerrör

Glutenfri kaka med avokado och sockerrör

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

50

minuter

Avokado är en välkänd ingrediens i sallader, smoothies och som den är. Nu finns det också ett pajrecept för avokadoälskare. Prova vårt glutenfria recept på avokadopaj och älska det!

Ingredienser

  • 100 g avokado (vägd utan skal och kärna)

  • 0,5 dl Rapsolja

  • 1,25 dl sojadryck eller mjölk

  • 1 dl socker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 tsk bakpulver

  • en nypa salt

  • 1,5 dl Viljatuote Mörk Glutenfri Mjölblandning

  • Fyllning
  • 250 g kvarg

  • 2 ägg

  • 1 dl mjölk

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 0,75 dl socker

  • 0,25 dl Citronsaft

  • lingon

Beredning

  • Jag mixade de hackade avokadorna i en stavmixer med oljan och sojadrycken.
  • Blanda sedan bara i alla torra ingredienser och lägg degen i en 26 cm pajform.
  • Jag förgräddade basen i tio minuter i en 175 graders ugn
  • Fyllning
  • Under tiden blandade jag ingredienserna till fyllningen, förutom lingonen.
  • På den förfriterade basen, först en klick gräddfyllning och en handfull lingon på toppen för dekoration.
  • Och sedan in i ugnen i cirka 40 minuter.
  • Botten var också snyggt brynt och tillagad väl. Den är dock ganska kompakt, förmodligen på grund av avokadon.

    Men den glutenfria pajen med avokado och rödbetor smakade bra, lagom och inte för söt. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervan Bakugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.