Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri avokado- och krabbkaka
Glutenfri kaka med avokado och sockerrör
Publicerad på
Glutenfri kaka med avokado och sockerrör
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12-15
stTillagningstid
50
minuterAvokado är en välkänd ingrediens i sallader, smoothies och som den är. Nu finns det också ett pajrecept för avokadoälskare. Prova vårt glutenfria recept på avokadopaj och älska det!
Ingredienser
100 g avokado (vägd utan skal och kärna)
0,5 dl Rapsolja
1,25 dl sojadryck eller mjölk
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
- Fyllning
250 g kvarg
2 ägg
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
0,25 dl Citronsaft
lingon
Beredning
- Jag mixade de hackade avokadorna i en stavmixer med oljan och sojadrycken.
- Blanda sedan bara i alla torra ingredienser och lägg degen i en 26 cm pajform.
- Jag förgräddade basen i tio minuter i en 175 graders ugn
- Fyllning
- Under tiden blandade jag ingredienserna till fyllningen, förutom lingonen.
- På den förfriterade basen, först en klick gräddfyllning och en handfull lingon på toppen för dekoration.
- Och sedan in i ugnen i cirka 40 minuter.
- Botten var också snyggt brynt och tillagad väl. Den är dock ganska kompakt, förmodligen på grund av avokadon.
Men den glutenfria pajen med avokado och rödbetor smakade bra, lagom och inte för söt. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervan Bakugn