Hemsidan " Glutenfri Bovetekli " Glutenfria chips av bovete
Glutenfria bovetechips
Publicerad på
Glutenfria bovetechips
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
24
stTillagningstid
5
minuterGlutenfria bovetechips är enkla att tillaga med glutenfri bovetekli från Cereal Product. Degen ger cirka 24 chips. Virtasalmis glutenfria bovetemos är mycket rikt på fibrer och protein, vilket gör det perfekt för näringsrika mellanmål.
Ingredienser
75 g (mjölkfritt) margarin
1,5 dl farinsocker
2 dl Glutenfri bovetebuljong från Virtasalmi Cereal Products
1 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver
1 ägg
Beredning
- Smält margarinet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt fett och ägg.
- Spritsa ut blandningen glest på ett bakplåtspapper.
- Baka i en 200 °C varm ugn i 5-8 minuter.
- Lyft upp de varma kakorna med en slickepott på ett böjt underlag (t.ex. ett bakplåtspapper eller en baseboll- eller basketkorg täckt med bakplåtspapper) och låt svalna före servering.
- Glutenfria bovetechips smakar utmärkt som de är eller doppade i valfri dipp.