Hemsidan " Glutenfri Mjölmix för Bullar " Glutenfri bärpaj med bunsmjölsmix
Glutenfri bärpaj med bunsmjölsmix
Publicerad på
Glutenfri bärpaj med bunsmjölsmix
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12
bitarTillagningstid
30
minuterGlutenfri bärpaj med bunpulvermix är lätt att göra med färska eller frysta bär.
Ingredienser
- Botten
100 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1 ml Doft av smör och vanilj
2 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
- Fyllning
2 dl gräddfil
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk tsk vaniljsocker
bär efter eget val
(syltsocker)
Beredning
- Botten
- Rör ihop det mjuka smöret och sockret.
- Tillsätt ägg och smaksättare i skummet.
- Tillsätt de torra ingredienserna under försiktig omrörning.
- Tryck ut degen i den smorda pajformen.
- Fyllning
- Toppa med bärblandningen och lite syltsocker.
- Blanda de övriga fyllningarna ovanpå bären.
- Om du vill kan du strö lingon på toppen.
- Grädda bottnen i ca 200°C i 30 minuter.
Glutenfri bärpaj gjord med en bunke mjölblandning är bäst när den svalnat något. Kirsi Epäilys |Villa Kanervas bakugn