Hemsidan " Glutenfri Fint Bovetemjöl " Glutenfria chokladkakor
Glutenfria chokladkakor
Publicerad på
Glutenfria chokladkakor
Recept av Kirsi Euspilys
Tillagningstid
8
minuterEnkla glutenfria chokladkakor gjorda på bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products.
Ingredienser
175 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
80 g glutenfri choklad
0,5 dl potatismjöl
3,5 dl Glutenfritt fint bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
1 tsk bakpulver
Beredning
- Rör ihop smör och socker till en grädde.
- Tillsätt ägget och den smälta, avsvalnade chokladen.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen.
- Låt degen stelna i kylen i några timmar.
- Använd händerna för att forma degen till valfria kakor. (t.ex. stänger eller runda kakor.)
- Grädda kakorna i ugnen i 225°C i 8-10 minuter.
- Doppa kakorna i smält choklad.
Glutenfria chokladkakor är redo att serveras så snart chokladen har stelnat. Kirsi Epäilys |Villa Kanervas bakugn