Hemsidan " Glutenfri bön- och bönmjölsmix " Glutenfri räkpaj
Glutenfri räkpaj
Publicerad på
Glutenfri räkpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
40
minuterIngredienser
- Botten
100 g smör
1,5 tsk bakpulver
1 dl riven ost
0,5 dl vatten
- Fyllning
250 g räkor
200 g färskost
2 ägg
2 dl riven ost
en bit purjolök
0,5 tsk svartpepparpulver
1 dl hackad dill
Beredning
- Botten
- Blanda ihop basingredienserna.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en lös ugnsform (24 cm) eller använd en vanlig pajform.
- Tryck ut degen i botten och på sidorna av formen.
- Förgrädda bottnen i ugnen på 200°C i 10 minuter.
- Fyllning
- Tina och låt de frysta räkorna rinna av.
- Finhacka purjolök och dill.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
- Fördela fyllningen över den förgräddade bottnen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Låt stå i ca 15 minuter före servering.