Hemsidan " Glutenfri bön- och bönmjölsmix " Glutenfri kycklingpaj
Glutenfri kycklingpaj
Publicerad på
Glutenfri kycklingpaj
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12
stTillagningstid
45
minuterDenna härligt ostliknande glutenfria kycklingpaj är gjord på Virtasalmi Cereal Products glutenfria mjölmix för bullbönor.
Ingredienser
- Botten
50 g smör
80 g Virtasalmi's Cereal Product Glutenfritt bönmos och bönmjöl
100 g emmental ostsmörgåspålägg
- Fyllning
1 dl 15 % matlagningsgrädde
1 dl matlagningsgrädde tre örter
0,5 tsk salt
2 ägg
100 g emmental ostsmörgåspålägg
150 g Snellmans rökta broilerfiléer
Beredning
- Botten
- Smält smöret.
- Blanda mjölet och vänd ner den rivna osten.
- Klicka ut degen i pajformens botten.
- Förbaka i 10 minuter i 200°C.
- Fyllning
- Fördela kycklingstrimlorna över den förgräddade basen.
- Blanda ihop resten av ingredienserna och häll över bottnen.
- Baka i 200 grader i ca 35 minuter.
Glutenfri kycklingpaj är godast när den svalnat något. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervas bakugn