Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Pumpkin Spice -muffinsit
Gluteenittomat Pumpkin Spice -muffinsit
Julkaistu
Gluteenittomat Pumpkin Spice -muffinsit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote
Annoksia
12
annostaValmista herkulliset muffinsit myskikurpitsasta. Tuorejuustoruusukkeet viimeistelevät nämä gluteenittomat kuppikakut upeiksi tarjottaviksi.
Ainekset
2 dl myskikurpitsasosetta (1 pieni kurpitsa)
3,5 dl Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 ml jauhettua muskottia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
2 ml jauhettua neilikkaa
0,5 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
3 kpl kananmunia
- Kuorrute
100 g voita
200 g tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
Valmistus
- Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin 1 cm kuutioiksi, siirrä kattilaan ja kaada vettä päälle niin että kuutiot peittyvät.
- Keitä kuutiot pehmeiksi, valuta ja soseuta kurpitsa sauvasekoitinta käyttäen. Siirrä sose laakeaan kulhoon jäähtymään siksi aikaa kun yhdistät jauhoseoksen, öljyn ja mausteet.
- Lisää joukkoon viimeisenä kananmunat ja sekoita ainekset nopeasti sekaisin.
- Annostele taikinaa muffinsivuokiin, jätä kohoamiselle varaa noin puolet vuokan korkeudesta.
- Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan.
- Anna muffinisien jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Kuorrutus
- Yhdistä huoneenlämpöinen voi sekä tuorejuusto. Käytä sähkövatkainta tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin, esimerkiksi nuolijaa käyttäen. Siirrä kuorrute pursotuspussiin.
- Valitse sopiva kärki eli tylla ja pursota koristeellinen ruusuke muffinsin pinnalle. Tarjoile.


