Gluteenittomat Rouheiset Sämpylät

Gluteenittomat Rouheiset Sämpylät

Taikinasta tulee 5 sämpylää

AINEKSET

2.5 dl kädenlämpöistä vettä
½ palaa tuoretta hiivaa (tai puoli pussia kuivahiivaa)
½ tl suolaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl ksantaania
3 dl  Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Rouheista Jauhoseosta
1 rkl öljyä

VALMISTUS

Sekoita ksantaani jauhoseokseen.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää suola, siirappi, öljy ja jauhoseos vähitellen ensin käsin vatkaten ja lopuksi alusta taikina hyvin joko käsin tai sähkövatkaimen taikinkoukuilla noin 3 min.
Leivo sämpylät jauhojen avulla leivonta-alustalla tai kämmeissä pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Kohota sämpylät kuumaan vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin. 20 min.
Paista sämpylät 225 asteisessa uunin lämmössä noin. 15 minuuttia.

BLOGI Helkan Keittiössä
Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *