Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Rouheiset Sämpylät
Gluteenittomat Rouheiset Sämpylät
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Rouheiset Sämpylät
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
5
kplKypsennysaika
15
minuuttiaTaikinasta tulee 5 sämpylää
Ainekset
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 palaa palaa tuoretta hiivaa (tai puoli pussia kuivahiivaa)
0,5 tl suolaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl ksantaania
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Rouheista Jauhoseosta
1 rkl öljyä
Valmistus
- Sekoita ksantaani jauhoseokseen.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää suola, siirappi, öljy ja jauhoseos vähitellen ensin käsin vatkaten ja lopuksi alusta taikina hyvin joko käsin tai sähkövatkaimen taikinkoukuilla noin 3 min.
- Leivo sämpylät jauhojen avulla leivonta-alustalla tai kämmeissä pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Kohota sämpylät kuumaan vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin. 20 min.
- Paista sämpylät 225 asteisessa uunin lämmössä noin. 15 minuuttia.
BLOGI Helkan Keittiössä
Hei, saiskohan tätä kautta apua kun ei puhelut eikä mikään muu ole tuottanut tulosta. Tilasin teiltä monenlaisia jauhoja, ja mukana iso pussi PORKKANAJAUHOSEOSTA. Suureksi harmikseni en löydä ainuttakaan sämpyläreseptiä, miten siitä voisi leipoa!!?.. siinä kun on mukana psyllium. Jne, en osaa itse säveltää ohjetta, enkä haluaisi että menee pilalle. Lopulta löysin sivuiltanne tiedon että pussin kyljessä olisi kyseisistä jauhoista tehty pataleivän ohje, innoissani menin katsomaan, EI OLLUT!! Harmitti että edes tilasin!! Olisko mitään mahdollisuutta saada sämpyläresepti ennenkuin ne jauhot vanhenee, mieluiten heti!
Terv. Leena Neijonen
Hei Leena!
Kiitos viestistäsi. Pahoittelen, ettei porkkanajauhoseokselle ole suoraan löytynyt sämpyläohjetta reseptiemme joukosta. Pienessä porkkanajauhoseos paketissamme on tosiaan ohje vuokaleivän tekoon mutta 3kg pussista se puuttuu. Tässä linkki suoraan kyseiseen reseptiin: https://www.virtasalmenviljatuote.fi/gluteenittomat-reseptit/gluteeniton-rouheinen-vuokaleipa-3/
Porkkanajauhoseosta voi käyttää suolaiseen leivontaan aivan rouheisen jauhoseoksemme tapaan, sillä ainoa ero näiden jauhoseosten välillä on, että porkkanajauhoseokseen on lisätty kuivattua porkkanaa. Lisäksi porkkanajauhoseos sopii hyvin myös makeaan leivontaan kuten esimerkiksi omenapiirakkaan tai porkkanakakkuun. Lisää jauhoseokselle ideoituja reseptejä löydät tästä linkistä https://www.virtasalmenviljatuote.fi/tuote/gluteeniton-porkkanajauhoseos/ rullaamalla sivua alaspäin.
Herkullisia leivontahetkiä!