Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Herkkuletut
Gluteenittomat Herkkuletut
Julkaistu
Gluteenittomat Herkkuletut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Helpot ja maukkaat letut Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Ainekset
5 dl vettä
3 munaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,75 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
paistamiseen ruokaöljyä tai maidotonta margariinia
Valmistus
- Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota hetki.
- Paista kuumalla lettupannulla. Käytä riittävästi rasvaa.
- Makeat letut maistuvat sokeroimattomien marjojen kera ja myös kylminä.
- Hillon kanssa syötynä sokerimäärää voi vähentää.
© Eila Alho
Vinkki
- Koska gluteeniton jauho vajoaa pohjalle pelkällä vedellä/maidolla, saat tasaisen lettutaikinan vaihtamalla osan nesteestä jugurtiksi/rahkaksi, esimerkiksi seuraavassa suhteessa:
3 dl vettä/maitoa
2dl maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa
Jugurtti/rahka sitoo jauhoja ja estää lettutaikinaa erottumasta. Tällöin voi lisätä hieman sokeria tasapainottamaan jugurtin/rahkan happamuutta ja paksuutta voi säädellä lisäämällä tarvittaessa nestettä. Vaikka taikina vaikuttaa paksulta, se levisi hyvin pannulle eikä taikina erotu samalla kun edelliset letut kypsyvät pannulla. 🙂 – Halla Onerva
Kuinka monta näitä tulee?
Moikka,
Tästä ohjeesta tulee noin 5-6 isoa lettua 🙂