Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Herkkuletut

Gluteenittomat Herkkuletut

Gluteenittomat Herkkuletut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Helpot ja maukkaat letut Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota hetki.
  • Paista kuumalla lettupannulla. Käytä riittävästi rasvaa.
  • Makeat letut maistuvat sokeroimattomien marjojen kera ja myös kylminä.
  • Hillon kanssa syötynä sokerimäärää voi vähentää.

    © Eila Alho

Vinkki

  • Koska gluteeniton jauho vajoaa pohjalle pelkällä vedellä/maidolla, saat tasaisen lettutaikinan vaihtamalla osan nesteestä jugurtiksi/rahkaksi, esimerkiksi seuraavassa suhteessa:
     
    3 dl vettä/maitoa
    2dl maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa
     
    Jugurtti/rahka sitoo jauhoja ja estää lettutaikinaa erottumasta. Tällöin voi lisätä hieman sokeria tasapainottamaan jugurtin/rahkan happamuutta ja paksuutta voi säädellä lisäämällä tarvittaessa nestettä. Vaikka taikina vaikuttaa paksulta, se levisi hyvin pannulle eikä taikina erotu samalla kun edelliset letut kypsyvät pannulla. 🙂 – Halla Onerva

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.