Tämä gluteeniton suklaakakku vie kielen mennessään. Kakku on helppo tehdä, koristella ja voit käyttää sitä myös täytekakkupohjana. Yhdestä valmiista kakusta saat kaksi pohjaa. Jauhoina on käytetty Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
AINEKSET
200 g voita
3 dl sokeria
3½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
1½ dl kuumaa vettä
VALMISTUS
Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat ainesosat keskenään ja siivilöi vaahtoon. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi kuuma vesi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (noin 24 cm).
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin kumoat kakun vadille.
Koristele gluteeniton suklaakakku tomusokerilla.
© Raija Alatalo
Seuraa meitä instagramissa ja facebookissa, saat helposti tiedon uusista resepteistämme.
Moi. Voiko voin tilalla käyttää kookosöljyä
Hei Anna,
Meillä ei ole kokemusta voin korvaamisesta kookosöljyllä tässä reseptissä. Kookosöljy kuitenkin käyttäytyy voin tavoin, joten miksipä ei!
Täytyy kokeilla
10 pistettä ja papukaija-merkki, nam😋 sopii myös kakkupohjaksi
Can I use a 20cm cake pan?How long would I have to bake it if I used a 20cm one?
Hi Anon!
Sure you can. The cake will be a little taller that way and may require longer baking time in the oven. The baking times vary depending on the oven. the cake is baked when the edges start to separate from the cake ban. You can also do the wooden stick test by taking for example a wooden toothpick and sticking it in the middle of the cake. As you take it out right away, if there is no cake batter in the stick the cake is done. Otherwise bake it a little more.