Gluteeniton Suklaakakku

Gluteeniton Suklaakakku

Tämä gluteeniton suklainen kakku vie kielen mennessään. Kakku on helppo tehdä, koristella ja voit käyttää sitä myös täytekakkupohjana. Yhdestä valmiista kakusta saat kaksi pohjaa. Jauhoina on käytetty Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.

AINEKSET

200 g voita
3 dl sokeria
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
1,5 dl kuumaa vettä

VALMISTUS

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat ainesosat keskenään ja siivilöi vaahtoon. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi kuuma vesi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (noin 24 cm).
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin kumoat kakun vadille.
Koristele kakku tomusokerilla.

© Raija Alatalo

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *