Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Suklaakakku
Gluteeniton Suklaakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Suklaakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12-15
kplKypsennysaika
50
minuuttiaTämä gluteeniton suklaakakku vie kielen mennessään. Kakku on helppo tehdä, koristella ja voit käyttää sitä myös täytekakkupohjana. Yhdestä valmiista kakusta saat kaksi pohjaa. Jauhoina on käytetty Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
Ainekset
200 g voita
3 dl sokeria
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
1,5 dl kuumaa vettä
Valmistus
- Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat ainesosat keskenään ja siivilöi vaahtoon. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi kuuma vesi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (noin 24 cm).
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin kumoat kakun vadille.
- Koristele gluteeniton suklaakakku tomusokerilla.
© Raija Alatalo
Moi. Voiko voin tilalla käyttää kookosöljyä
Hei Anna,
Meillä ei ole kokemusta voin korvaamisesta kookosöljyllä tässä reseptissä. Kookosöljy kuitenkin käyttäytyy voin tavoin, joten miksipä ei!
Täytyy kokeilla
10 pistettä ja papukaija-merkki, nam😋 sopii myös kakkupohjaksi
Can I use a 20cm cake pan?How long would I have to bake it if I used a 20cm one?
Hi Anon!
Sure you can. The cake will be a little taller that way and may require longer baking time in the oven. The baking times vary depending on the oven. the cake is baked when the edges start to separate from the cake ban. You can also do the wooden stick test by taking for example a wooden toothpick and sticking it in the middle of the cake. As you take it out right away, if there is no cake batter in the stick the cake is done. Otherwise bake it a little more.
Hei, onko tosiaan näin, että kuivat aineet lisätään ennen munia, ja sitten vatkataan? Minä vatkasin ensin munat rasva-sokerivaahdon joukkoon, sitten vasta lisäsin kuivat aineet, ja lopuksi veden. Kakku on nyt uunissa, en vielä tiedä lopputulosta. Hyvältä vaikuttaa resepti, aineiden suhde. Käytin maidotonta leivontamargariinia voin sijaan.
Hei Minna,
Tässä ohjeessa tuo järjestys on noinpäin. Lopputulos onnistuu vaikka kananmunat vatkataan yksitellen rasva-sokerivaahtoon ennen jauhojen lisäystä. Maidottomalla margariinilla voin pystyy hyvin korvaamaan. Toivottavasti kakku maistui.