Gluteeniton Mustikkamarenkitorttu

Gluteeniton Mustikkamarenkitorttu

(12 palaa)

AINEKSET

POHJA
100 g kylmää voita
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
2 rkl sokeria
1 kananmunankeltuainen
2 rkl kylmää vettä

TÄYTE
5 dl mustikoita
½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vettä
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunankeltuaista
30 g voita

MARENKI
4 kananmunanvalkuaista
3 dl sokeria
1 tl sitruunamehua

VALMISTUS

POHJA
Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi.
Lisää sokeri.
Sekoita keskenään keltuainen ja kylmä vesi ja lisää varovasti sekoittaen seokseen.
Laita taikina kovettumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Kauli taikina leivinpaperien välissä pyöreäksi levyksi.
Siirrä levy irtopohjavuokaan (24 cm) pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Laita pohjalevyn päälle leivinpaperi ja lisää painoksi kuivia herneitä tai raakaa riisiä (pohjan muoto säilyy).
Esipaista 15 minuuttia 220 asteessa uunin keskitasossa.
Poista leivinpaperi ja painot.

TÄYTE
Laita kattilaan mustikat, sokeri, sitruunamehu ja 3/4 dl vettä ja kiehauta.
Sekoita maissitärkkelys ¾ dl vettä, kaada kattilaan ja keitä sekoittaen 3 minuuttia.
Ota kattila levyltä ja lisää keltuaiset sekoittaen joukkoon.
Lisää lopuksi voi ja sekoita tasaiseksi.
Kaada mustikkatäyte paistetun pohjan päälle ja anna jäähtyä.

MARENKI
Vatkaa marenki jämäkäksi vaahdoksi ja levitä mustikkatäytteen päälle.
Viimeistele pinnan väri laittamalla torttu hetkeksi uuniin grillivastuksen alle.
Sama hoituu kaasupolttimella, jos sellainen on käytettävissä.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *