Gluteenittomat Hapankorput

Gluteenittomat Hapankorput

Ohje hapanjuureen tästä linkistä
Hapankorput voi täyttää esim. tuorejuustolla ja kylmäsavulohella. Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton tef- jauho antaa ihanan värin leivälle.

AINEKSET

ILLALLA
3 dl tef-hapanjuurta
9 dl kädenlämpöistä vettä
1 l Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa

AAMULLA
2 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl suolaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-jauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Karkeata Tattarijauhoa

VALMISTUS

Lisää kädenlämpöinen vesi, suola taikinajuureen ja sekoita hyvin.
Lisää vähitellen jauhoja koko ajan alustaen taikinaa joko yleiskoneella tai sähkövatkainten taikinakoukuilla noin 5 min.
Anna taikinan turvota noin. 10 min.
Ota taikinasta reilun ruokalusikan kokoisia taikina kasoja pellille ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin pyöreiksi litteiksi leipäsiksi.
Kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin. 1 tunti.
Pistele leipästen pinnat haarukalla ja paista 200 asteisessa uuninlämmössä 20-minuuttia.
Anna leipästen jäähtyä leivinliinan alla ja halkaise ne sahaterä veitsellä kahtia.
Ole varovainen kun halkaiset leipäsiä sillä ne ovat ohuita ettet leikkaa käsiäsi.
Laita takaisin uunipellin päälle halkaistut puolet ylöspäin ja laita 150 asteiseen uuniin lämpöön kuivumaan noin 15-20 minuutiksi.
Säilytä hapankorput kuivassa paikassa esim. peltirasiassa tai lasipurkissa.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *