Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat letut
Gluteenittomat letut
Julkaistu
Gluteenittomat letut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Gluteenittomat letut syntyy helposti tällä ohjeella. Lettujen kanssa maistuvat sekä suolaiset että makeat täytteet. Viljatuotteen Gluteenitonta Lettujauhoseosta on saatavilla Prismoista ja S-Marketeista ympäri Suomen.
Ainekset
5 dl maitoa tai vettä
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Lettujauhoseosta
2 kananmunaa
0,5-1 tl suolaa
Paistamiseen voita tai öljyä.
- Tarjoile suolaisena
savukalatäytteellä
jauhelihalla
kasviksilla
erilaisilla juustoilla
- Tarjoile makeana
hillolla ja kermavaahdolla
kinuskikastikkeella
hasselpähkinälevitteellä
marjoilla
Valmistus
- Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa.
- Lisää maito tai vesi, jauhot ja suola vispaten joukkoon.
- Anna turvota n. 10 minuuttia.
- Sekoita taikina aina ennen uuden annoksen ottamista, silla jauhot vajoavat kulhon pohjalle.
- Paita ohukaispannulla pieniä lettuja tai paistinpannulla tai muurikkapannulla isoja lettuja.
- Gluteenittomat letut maistuvat niin suolaisina kuin makeina.
Vinkki
- Katso helppo ohjevideo täältä.
- Koska gluteeniton jauho vajoaa pohjalle pelkällä vedellä/maidolla, saat tasaisen lettutaikinan vaihtamalla osan nesteestä jugurtiksi/rahkaksi, esimerkiksi seuraavassa suhteessa:
3 dl vettä/maitoa
2dl maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa
Jugurtti/rahka sitoo jauhoja ja estää lettutaikinaa erottumasta. Tällöin voi lisätä hieman sokeria tasapainottamaan jugurtin/rahkan happamuutta ja paksuutta voi säädellä lisäämällä tarvittaessa nestettä. Vaikka taikina vaikuttaa paksulta, se levisi hyvin pannulle eikä taikina erotu samalla kun edelliset letut kypsyvät pannulla. 🙂 – Halla Onerva