Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat durraletut

Gluteenittomat durraletut

Gluteenittomat durraletut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.4 keskiarvio 12 arvostelijalta
Annokset

5

isoa lettua

Gluteenittomat durraletut maistuvat ja tuntuvat samalta kuin vehnäletut. Kokeile itse ja ihastu! Tästä reseptistä saat noin 5 isoa lettua.

Ainekset

Valmistus

  • Vatkaa kevyesti kananmuna ja sokerit. Lisää maito, sula voi ja sekoita. Vatkaa joukkoon jauhoseos. Anna turvota noin 15 minuuttia ja sekoita ennen jokaisen letun paistamista. Pannun on hyvä olla kuuma, jotta letuista tulee pitsimäisiä. Paista molemmin puolin ja tarjoile gluteenittomat durraletut lämpiminä.

Vinkki

  • Saat letuista suolaisen välipalan jättämällä pois sokerit.
  • Koska gluteeniton jauho vajoaa pohjalle pelkällä vedellä/maidolla, saat tasaisen lettutaikinan vaihtamalla osan nesteestä jugurtiksi/rahkaksi, esimerkiksi seuraavassa suhteessa:
     
    3 dl vettä/maitoa
    2dl maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa
     
    Jugurtti/rahka sitoo jauhoja ja estää lettutaikinaa erottumasta. Tällöin voi lisätä hieman sokeria tasapainottamaan jugurtin/rahkan happamuutta ja paksuutta voi säädellä lisäämällä tarvittaessa nestettä. Vaikka taikina vaikuttaa paksulta, se levisi hyvin pannulle eikä taikina erotu samalla kun edelliset letut kypsyvät pannulla. 🙂 – Halla Onerva

7 Kommenttia

  1. Hei ja kiitos tiedosta uudesta durra-jauhosta. Minkähän lainen ketoaika paketeilla on, on vielä entisiä pakkauksia jäljellä. Onko yleisohjetta, miten näillä korvataan vehnäjauhot reepteissä?

    1. Hei Paula,

      Tällä hetkellä varastosta olevassa Durrajauhoseoksissa päiväys on 6.4.2024 🙂 Voit siis huoletta tilata uutuustuotteitakin kokeiluun.

  2. Tulee todella hyviä lettuja! Ei huomaa eroa tavalliseen. Meillä vielä munaton ruokavalio niin vaihdan kananmunat 2dl turkkilaista jogurttia. Hyvin toimii! Muistaa paistaa hiukan pienempiä lettuja.

  3. Oi nami,vaniljan jätin pois,pikkasen suolaa lisäsin,nämä letut syötiin kahteen pekkaan 10 minuutissa,paras taikina mitä koskaan syönyt,paistoin kuudella minipannulla ja jätin ohkaseksi,toimi sekä hillon että pekonin kanssa🤩

    1. Hei Heli,

      Mukava kuulla, että letut maistuivat niin makean kuin suolaisenkin täytteen kera 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.