Glutenfri Psyllium, 100 g
3,10 €
Psyllium är ett naturligt hjälpämne för glutenfri bakning för att ersätta saknat bindemedel. Genom att effektivt binda fukt ökar psyllium degens saftighet och förbättrar dess bearbetbarhet.
✅ 100% naturligt bakhjälpmedel
✅ fint, luktfritt och smaklöst pulver
✅ blandar utan ansträngning, tillräckligt
❌ inga tillsatser eller konserveringsmedel, GMO-fritt
Ingredienser: 100% psyllium (Plantago Ovata, fröet från ratamosa-växten)
Se recept som innehåller den här produkten →.
I lager
Psyllium har samma egenskaper som gluten, vilket gör det till ett utmärkt hjälpämne för glutenfri bakning. Genom att binda fukt ökar saftigheten i degen och gör den lättare att hantera genom att skapa en deg som är mer sammanhängande. Eftersom psyllium är naturligt glutenfritt är det också en bra fiberkälla för personer med celiaki.
✅ glutenfritt bakhjälpmedel
✅ helt naturlig produkt från ratamosa-frö
✅ den renaste och finaste psyllium på marknaden
❌ inga tillsatser eller konserveringsmedel, GMO-fri
Psyllium är lukt- och smaklöst och kan därför inte skiljas från mjölblandningar eller färdiga bakverk. Den psyllium vi använder är den finaste (100mesh) och renaste (99%), vilket innebär god blandbarhet med vätskan och även god tillräcklighet. I spannmålsmjölsblandningar ingår psyllium redan, så det finns ingen anledning att tillsätta det separat i mjölet, såvida inte instruktionerna kräver mer bindemedel än vanligt.
NÄRINGSINNEHÅLL | 100g |
---|---|
Energi | 776 kJ / 193 kcal |
Fett, varav mättat | 0,2 g, 0 g |
Kolhydrater, varav sockerarter | 2,5 g, 0 g |
Kostfiber | 87,8 g |
Protein | 1,4 g |
Salt | 0,3 g |
1 recension av Glutenfri Psyllium, 100 g
Vikt | 0,12 kg |
---|---|
Tillverkare | Virtasalmen Viljatuote Oy |
Ritva Ropponen -
Det är också en underbar produkt för vanlig bakning, när jag gör semlor hemma genom att blanda olika mjölsorter, havreflingor och kli. Ger semlorna en fluffighet när jag bara använder lite vetemjöl och då främst i form av jästbrödmjöl. Ersätter utmärkt gluten.