Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Runebergstårtor
Glutenfria Runebergstårtor
Publicerad på
Glutenfria Runebergstårtor
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
18
stTillagningstid
15
minuterDe glutenfria Runebergstårtorna är en av favoriterna i februari. Virtasalmis bovetekross ger tårtorna en lagom tuggkänsla.
Ingredienser
200 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1-2 tsk bittermandelarom
Beredning
- Rör ihop det mjuka smöret och sockret.
- Tillsätt äggen och de hopblandade torra ingredienserna.
- Tillsätt alltid ett par skedar mjöl och till sist allt mjöl mellan äggtillsättningarna.
- Det finns olika starka bittermandelaromer och det lönar sig att smaka på degen när man tillsätter aromen.
- Fördela smeten i 18 muffinsformar och grädda i 200°C (ugn) i ca 15 minuter.
- Låt tårtorna svalna.
- Fukta något med rom- och vattenblandningen.
Dekorera de glutenfria Runebergstårtorna med en sked hallonsylt och florsockerglasyr. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervan Bakugn