Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Runebergstårtor

Glutenfria Runebergstårtor

Glutenfria Runebergstårtor

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

18

st
Tillagningstid

15

minuter

De glutenfria Runebergstårtorna är en av favoriterna i februari. Virtasalmis bovetekross ger tårtorna en lagom tuggkänsla.

Ingredienser

Beredning

  • Rör ihop det mjuka smöret och sockret.
  • Tillsätt äggen och de hopblandade torra ingredienserna.
  • Tillsätt alltid ett par skedar mjöl och till sist allt mjöl mellan äggtillsättningarna.
  • Det finns olika starka bittermandelaromer och det lönar sig att smaka på degen när man tillsätter aromen.
  • Fördela smeten i 18 muffinsformar och grädda i 200°C (ugn) i ca 15 minuter.
  • Låt tårtorna svalna.
  • Fukta något med rom- och vattenblandningen.


  • Dekorera de glutenfria Runebergstårtorna med en sked hallonsylt och florsockerglasyr. Kirsi Epäpäilys |Villa Kanervan Bakugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.