Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfria kex av majsmjöl
Glutenfria cornflakes
Publicerad på
Glutenfria cornflakes
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
4
stDessa cornflakes är snabba och enkla att göra. De är härligt krispiga på insidan, men sega och mjuka i mitten. Detta recept ger 12 kex.
Ingredienser
- Du kommer att behöva:
3 dl Glutenfria Teff cornflakes
2,5dlViljatuote Ljus Glutenfri Mjölblandning
2 dl Glutenfri havregrynsgröt med stora fullkornsmjöl
1 dl rumstempererat margarin
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
En nypa salt
Beredning
- Vispa margarinet, tillsätt sockret och blanda.
- Tillsätt ägget. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och blanda dem med ägg- och sockerblandningen.
- havreflingor Tillsätt och spannmål, blanda.
- Forma degen till dumplings på ett bakplåtspapper och grädda i 175°C ugn i 10-12 minuter.
- Låt svalna och njut!
Tips
- Använd en glassskopa för att skopa ut degen - du får jämnstora kex!
Receptet verkar vara för lågt i fett jämfört med de andra ingredienserna. Jag gjorde enligt instruktionerna och kakorna spred sig inte alls och konsistensen är torr.
Hej,
Ursäkta att svaret dröjde! Tack för ditt meddelande! Degen ska vara styv när man gör munkar. Varje bagare mäter sin egen desimit, så mängden mjöl i degen kan variera. Dessutom är Teff cornflakes petiga och därför kan mjölmängden öka utan att man märker det. Du kan fortfarande slå plåten mot bordet några gånger efter att du har tagit ut den ur ugnen, vilket gör att kakorna sprider sig mer (detta gäller alla kakor).