Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria tranbärsmuffins
Glutenfria tranbärsmuffins
Publicerad på
Glutenfria tranbärsmuffins
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12
stTillagningstid
20
minuterGlutenfria tranbärsmuffins kommer att få dig att tappa hakan. Muffinsen är gjorda av Virtasalmi Cereal Products glutenfria bullmjölsmix, som lämpar sig för både söta och salta bakverk.
Ingredienser
150 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl gräddfil
2 dl Glutenfri Mjölmix för BullarSpannmålsprodukt från Virtasalmi , 500 g
1 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
1 dl torkade tranbär
Beredning
- Rör ihop det mjuka smöret och sockret.
- gräddfil Tillsätt äggen och de blandade torra ingredienserna.
- Lägg pappersformar i en muffinsplåt och dela degen i 12 portioner.
- Baka i 200 grader i ca 20 minuter.
- Om du vill kan du toppa de glutenfria tranbärsmuffinsen med Valios jordgubbsgrädde.
Servera de läckra muffinsen med tranbärsgarnityr på kaffebordet eller ta med dem hem varma. Kirsi Epäilys |Villa Kanervan Bakugn