Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri äppelsmulpaj

Glutenfri äppelsmulpaj

Glutenfri äppelsmulpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

4

st
Tillagningstid

20

minuter

Servera en utsökt glutenfri äppelsmulpaj med vaniljsås eller glass! Den här delikatessen smakar när som helst på året. Och tillredningen kunde inte vara enklare.

Ingredienser

Beredning

  • Skala och hacka äpplena. Lägg äpplena, farinsockret och kanelen i en liten smord ugnsform och blanda om.
  • Smält margarinet och blanda samman ingredienserna. Strö jämnt över äpplena. Grädda i 200°C i ca 20-30 minuter. Låt stå en stund innan servering.
  • Njut av den glutenfria äppelsmulpajen med vaniljsås eller glass.

2 Kommentarer

  1. Ni har välsmakande recept. Som bravur sommarcaféets paj med olika bär och andra fyllningar. Den bästa...
    Men nu frågar jag eftersom jag är spannmålsallergiker, inga spannmål, också havre fastän det är glutenfritt. Havre verkar finnas överallt nu. Mjöl med havre får bli kvar på hyllan i affären. Alternativen minskar.
    Jag behöver ett tips, vad man ska ersätta havre med, i t.ex. det här receptet???
    frågar "olycklig" spannmålsallergiker

    1. Hej Kristiina!
      Tack för din kommentar. Du kan ersätta havre med exempelvis bovete. Vi har både bovetekli och bovetekross i vårt sortiment, som skulle kunna passa som ersättning för havre här. Bovete har en starkare smak än havre, så jag rekommenderar att du testar receptet med en något mindre mängd bovete än i originalreceptet. Detta gäller endast om du inte är bekant med bovete. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.