Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk granola
Glutenfri och vegansk Granola
Publicerad på
Glutenfri och vegansk Granola
Recept av Sari från Cereal Product
Doser
15
stGranola är ett lättlagat och välsmakande tillskott till frukostbordet eller som mellanmål. Granola ger smak, fibrer, spårämnen och en krispig konsistens till ostmassa eller yoghurt.
Ingredienser
5 dl Spannmålsprodukt Glutenfri Ångad Stor Fullkorn havreflingor
1 dl pumpafrön/linfrön
1 dl solrosfrön
2 dl cashewnötter / andra nötter / mandlar
3/4 dl lönnsirap/rinnande honung
2 msk rapsolja (t.ex. jungfrulig rapsolja)/ flytande kokosnötsolja
1 tsk kanel/ vaniljsocker/ kardemumma
nypa salt
- Dessutom
1 dl torkade tranbär/annan torkad frukt eller torkade bär
Beredning
- Mät upp alla ingredienser utom de torkade bären på en bakplåtspappersklädd plåt och blanda väl.
- Baka i 175 °C varm ugn i 20-30 minuter. Rör om ett par gånger under gräddningen. Se till att granolan inte bränns vid.
- Låt svalna och blanda ner de torkade bären/frukterna. Häll upp den avsvalnade granolan i en glasburk med lock och servera med t.ex. yoghurt eller curd. Granolan håller sig i rumstemperatur i flera veckor.