Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk granola

Glutenfri och vegansk Granola

Glutenfri och vegansk Granola

Recept av Sari från Cereal Product
0.0 från 0 röster
Doser

15

st

Granola är ett lättlagat och välsmakande tillskott till frukostbordet eller som mellanmål. Granola ger smak, fibrer, spårämnen och en krispig konsistens till ostmassa eller yoghurt.

Ingredienser

  • 5 dl Spannmålsprodukt Glutenfri Ångad Stor Fullkorn havreflingor

  • 1 dl pumpafrön/linfrön

  • 1 dl solrosfrön

  • 2 dl cashewnötter / andra nötter / mandlar

  • 3/4 dl lönnsirap/rinnande honung

  • 2 msk rapsolja (t.ex. jungfrulig rapsolja)/ flytande kokosnötsolja

  • 1 tsk kanel/ vaniljsocker/ kardemumma

  • nypa salt

  • Dessutom
  • 1 dl torkade tranbär/annan torkad frukt eller torkade bär

Beredning

  • Mät upp alla ingredienser utom de torkade bären på en bakplåtspappersklädd plåt och blanda väl.
  • Baka i 175 °C varm ugn i 20-30 minuter. Rör om ett par gånger under gräddningen. Se till att granolan inte bränns vid.
  • Låt svalna och blanda ner de torkade bären/frukterna. Häll upp den avsvalnade granolan i en glasburk med lock och servera med t.ex. yoghurt eller curd. Granolan håller sig i rumstemperatur i flera veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.